Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Friday, 06.14.2024, 11:18 AM (GMT)

Vehbi Koç Ödülü’nün sahibi Prof. Dr. Tekeli, Üretmenin ve direnmenin ödülünü aldı

Vehbi Koç Vakfı Ödülü’nün bu yıl “kültür” alanındaki sahibi, sosyal bilimler ve şehircilik üzerine yaptığı önemli çalışmalar ile tanınan Prof. Dr. İlhan Tekeli oldu. İş Sanat Kültür Merkezi’ndeki ödül töreninde Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, ödülün ve vakfın önemini anlatan bir konuşma yaptıktan sonra ödülün sahibini açıkladı.

Yarış yeni başlıyor

Süper Lig’de zirve yarışı büyük heyecana sahne olurken spor müdürümüz Sami Gürel, F.Bahçe yazarımız Hilmi Türkay ve G.Saray muhabirimiz Cumhur Önder Arslan hem derbiyi hem de şampiyonluk mücadelesindeki son durumu masaya yatırdı.

Bir ailedençete yaratmak

Britanya İmparatorluğu’nun “suçlularını” Avustralya’ya sürdüğü yıllar. 1800’lü yılların ortaları, Ned Kelly de kardeşleri ve annesiyle birlikte ceza almış babasının peşinden dünyanın bir ucuna gelmek zorunda kalmış.

‘Sonsuzluk Üzerinde’

Andersson’un Binbir Gece Masalları’nın anlatıcısı Şehrazad’ın anlatım dilinden esinlenerek yazıp yönettiği bu film, seyirciyi insanlık tarihinde rüya gibi, düşsel bir gezintiye çıkarıyor.

‘Kavganın olduğu yerde ticaret olmaz’

Ekonomi yönetimi tarafından sıklıkla dengelenme sürecinde olunduğu ileri sürülse de, günden güne katlanan maliyetlerle baş etmeye çalışan sanayici, bu söylemlere mesafeli. Artan jeopolitik riskler karşısında da daha barışçıl, kavgadan uzak bir dış politika talep ediyor.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter