Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Wednesday, 06.05.2024, 07:56 PM (GMT)

Doymak bilmiyorlar

Istrancalar’daki maden, kapasite artırımı istedi. yine ormanlar hedefte.

Tehlike kapıda

İYİ Partili Çıray ve Özdağ sınırdaki gelişmeleri değerlendirdi.

‘Dünya sistemi’ teorisyeniydi

Önceki gün yaşamını yitiren dünyaca tanınmış sosyolog Immanuel Wallerstein’i Türkiye kamuoyu “Barış İçin Akademisyenler” girişimine imza vermiş olmasından anımsar. Ancak tüm dünya onu amansız düşmanı olduğu küresel eşitsizliğin sosyal yapısını, geliştirdiği dünya sistemleri teorisiyle açıklamış oluşuyla tanıdı. Konuya ilgi duyanlar üç ciltlik The Modern World -System (Modern Dünya Sistemi) adlı kitabını okumamışlarsa büyük bir eksikliktir bu.

Johnson gerçekten Brexit istiyor mu?

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın parlamentoyu yaklaşık 5 haftalık bir süre için askıya alması ülkedeki Brexit karşıtlarında “Ali Cengiz oyununa getirildik” duygusu yarattı.

'Gelin demokrasi talebini büyütelim'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kararıyla HDP’li Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerinin eşbaşkanlarının görevden alınıp yerlerine kayyım atanmasına yönelik protesto eylemleri devam ediyor.

Galatasaray yeni transferini KAP'a bildirdi

Galatasaray, Brighton forması giyen santrfor Florin Andone'nin transferi için futbolcu ve kulübü ile görüşmelere başlandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

Kopuşa karşı vefa toplantısı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, her ne kadar “esameleri bile okunmayacak” dese de parti tabanından yeni kurulacak partilere kayışı önlemek için teşkilatlarda çalışma başlatıldı.

Papa Francis, asansörde mahsur kaldı

Pazar ayinine 25 dakika geciken Papa Francis,“Bir kaza oldu. Asansörde mahsur kaldım. Tanrı’ya şükürler olsun ki itfaiye geldi” dedi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter