Cumhuriyet.com.trCumhuriyet.com.trTürkiye, BM Güvenlik Konseyinin "Kıbrıs'ta konuşlu Birleşmiş Milletler Barış Gücü Misyonunun (BMBG) görev yönergesinin 6 aylık bir süre için yenilenmesi" kararında KKTC'nin rızasının alınmamasının önemli bir eksiklik olduğunu bildirdi
Borsaİstanbul'da işlem gören hisse senetleri, haftalık bazda ortalama yüzde 0,97 artış kaydetti. Bu hafta 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı yüzde 1,45, avro/TL yüzde 0,88 değer kaybederken, dolar/TL yüzde 0,07 değer kazandı.
Hatay'ın Belen ilçesinde hastaneye acil hasta götüren ambulans ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı.
Şanlıurfa Barosu Çocuk Hakları Merkezi Koordinatörü Avukat Esra Yurum Aktaş, 2019'un ilk 6 ayında 12 ila 16 yaş aralığındaki 378 çocuğun cinsel istismara maruz kaldığını açıkladı.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Batı Nil virüsü teşhisi ile Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde tedavi gören Hilmi Elibol hayatını kaybetti. KKTC Sağlık Bakanlığı da yaptığı yazılı açıklamada, "Lefkoşa Devlet Hastanemiz Genel Yoğun Bakımı’nda Batı Nil Virüsü teşhisiyleyatmakta olan, Hilmi Elibol bugün kardiak ve solunum arresti gerçekleşerek kaybedilmiştir" ifadelerine yer verdi.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'yi, "Valiler sizin il başkanlarınız değil miydi?' diyerek eleştirmesine, "Bundan 100 yıl önceydi. Yeni bir ülke kuruluyordu ve başka bir parti yoktu. Oysa bugün birçok siyasi parti olduğu halde AK Parti'nin il başkanlarını, valiler kıskandırıyor" dedi.
ABD, aralarında Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun torunlarının da olduğu 10 kişiye, ülkeye yapılan acil gıda yardımlarında yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle yaptırım getirdi. Venezuela Devlet Başkanı Maduro, iddiaları yalanladı.