AKP Grup Başkanvekili ‘Lebaleb’ kongreyi böyle savundu
AKP Grup Başkanvekili Avukat Cahit Özkan bugün gerçekleşen AKP 7. Olağan Kongresi ile ilgili "Maske, mesafe, temizlik konusunu özenle dikkat ettik. Burada bir vaka artışı falan olmayacak" ifadesini kullandı.
Haber Global canlı yayınında Senem Toluay Ilgaz'ın sorularını yanıtlayan AKP Grup Başkanvekili Avukat Cahit Özkan, salgın döneminde kongrelere getirilen eleştirilerle ilgili şunları söyledi:"Salgın tüm dünyada sıfırlanmadığı süreçle Türkiye'de de bitmeyecek. Özellikle kongre alanına gelen tüm delegeler testlerden geçirilmiştir. Trübünlerde ise maske mesafeyi kontrol altına almaya çalıştık. O kalabalıktan bir şekilde geçip kongre alanına biz de geldik. Orada yatay çekimden ötürü alan dar olarak görünüyor ve kalabalık iç içe geçmiş gibi yansıyor. Bu konuda bir hassasiyetimiz vardı, orada riski artıracak bir durum yoktur. Maske, mesafe, temizlik konusunu özenle dikkat ettik. Burada bir vaka artışı falan olmayacak."Programdan bazı başlıklar şöyle:KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ NE ZAMAN?"AK Parti kuruluşundan bugüne hiçbir seçimi kaybetmedi. Bu Türkiye tarihinde tektir. Kabineye seçim beyanname ve manifestolarımızda şuanki kadroyla bakıp analiz edilerek Cumhurbaşkanımız her zaman olduğunu böyle karar verir. Milletin seçmiş olduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin sesine kulak veren bir lider olarak kararını verecektir.İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NİN YERİNE NE KONACAK?İstanbul Sözleşmesi adı İstanbul olsa da Avrupa'nın konseyinden çıkmış bir isimdir. Acaba gerçekten toplumda aileyi gören bir sözleşme mi? İmza süreçlerine bakıldığında Türkiye tarafında toplumsal yaklaşımı ifade edilmiştir. Türkiye toplantıda aileye, kadına şiddete karşı vurgularını yaptı. Birçok ülke de gerekçelerini dile getirip çıktı. Sözleşmelerden çıkılmayacağı anlamına gelmez. Milletimiz kaderi AK Parti'nin kaderidir. Kadına şiddete karşı daha güçlü bir şekilde sözleşmeyi hazırlıyor ve dünya kamuoyuna da bunu sunacağız. Bazı refleklerse sözleşmeden çıkan ülkeler yeni sözleşmemize davet edilecek ve inşallah katılırlar.İstanbul Sözleşmesi toplumun büyük kısmında rahatsızlık yaratıyordu. Sadece toplumun nabzını tutmak değil, sosyolojik araştırmalar milli iradenin nabzını da tutmalı.6284 sayılı yasa ölçülüp biçilip parlemantonun kararıyla İstanbul Sözleşmesi'ne bağlı kalmadan da kadını korumanın güvencesidir. Aileyi korumak ve kadına karşı şiddeti kaldırmakla ilgili yeni çalışmalarımız olacaktır."
cumhuriyet.com.tr
Vakıfbank, Şampiyonlar Ligi'nde finalde!
VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, 2021 CEV Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında İtalyan ekibi Unet e-work Busto Arsizio’yu 25-13, 25-15 ve 25-15’lik setlerle 3-0 mağlup ederek finale yükseldi.
VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, CEV Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında İtalyan ekibi Unet e-work'ü deplasmanda 3-0 mağlup ederek finale yükseldi.VakıfBank, sahasında 3-2 kaybettiği karşılaşmadan sonra rakibini deplasmanda set vermeden yendi.Sonuncusu 2018'de olmak üzere turnuvada 4 şampiyonluğu bulunan VakıfBank, bu sonuçla 9. kez adını finale yazdırdı.VakıfBank, 1 Mayıs'taki finalde bir diğer İtalyan temsilcisi Imoco Volley ile karşılaşacak.Salon: E-work ArenaHakemler: Christian Peter Wolf (İsviçre), Vitor Alexandre Goncalves (Portekiz)Unet e-work: Gennari, Stevanovic, Poulter, Gray, Olivotto, Mingardi (Leonardi, Herrera, Escamilla)VakıfBank: Ognjenovic, Braga Guimaraes, Zehra Güneş, Haak, Bartsch-Hackley, Rasic (Ayça Aykaç)Setler: 13-25, 15-25, 15-25Süre: 71 dakika (21, 27, 23)
cumhuriyet.com.tr
Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda 2 bin 779 gün sonra milli heyecan
A Milli Futbol Takımı’nın Hollanda ile 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri G Grubu maçını oynadığı Atatürk Olimpiyat Stadyumu 2 bin 779 gün sonra milli takıma ev sahipliği yaptı.
2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri G Grubu ilk maçında A Milli Futbol Takımı, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Hollanda ile karşı karşıya geldi.Böylece Olimpiyat Stadyumu’nda 2 bin 779 gün sonra milli heyecan yaşandı. A Milli Takım düzeyinde son maç 14 Ağustos 2013 tarihinde oynandı. Gana ile yapılan özel karşılaşma 2-2’lik skorla sona ererken, golleri Burak Yılmaz ile Umut Bulut attı.Türkiye’nin en büyük stadyumu olan Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda ilk milli maç Almanya ile 8 Ekim 2005’te yapıldı. Almanya ile oynanan özel karşılaşmayı Milliler, Halil Altıntop ve Nuri Şahin’in golleri ile 2-1 kazanmıştı.
cumhuriyet.com.tr
THY Avrupa Ligi'nde Anadolu Efes'in konuğu Panathinaikos
Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı yarın sahasında Yunanistan'ın Panathinaikos takımını konuk edecek.
Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak mücadele 20.30'da başlayacak.THY Avrupa Ligi'ndeki 8 maçlık galibiyet serisi geçen hafta Bayern Münih karşısında son bulan lacivert-beyazlılar, 19 galibiyet ve 11 mağlubiyetle 3. sırada bulunuyor.Konuk takım ise 10 galibiyet ve 18 mağlubiyetle 16. basamakta yer alıyor.İki takım arasında ligin ilk yarısında Yunanistan'da oynanan karşılaşmayı Anadolu Efes, 80-77 kazanmıştı.AVRUPA'DA 717. RANDEVUAnadolu Efes, Panathinaikos karşılaşmasıyla Avrupa kupalarında 717. maçına çıkacak.Lacivert-beyazlı ekip, Avrupa kupalarında oynadığı 716 karşılaşmada 407 galibiyet ve 309 yenilgi yaşadı.Anadolu Efes, Avrupa Ligi'nde ise 469. maçını yapacak. Lacivert-beyazlı ekip, Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda oynadığı 468 karşılaşmada 250 galibiyet aldı, 218 kez salondan mağlup ayrıldı.
cumhuriyet.com.tr
Osman Kavala’nın avukatlarından AYM kararına ilişkin açıklama
Osman Kavala'nın avukatları Anayasa Mahkemesi (AYM) kararına ilişkin yaptıkları açıklamada, "Muhalefet şerhinde belirtilen güçlü ve cesur görüşlerin, Türk yargısının işleyişinde hak ettiği yeri alması en önemli beklentimizdir" denildi.
AİHM kararına rağmen tutuklu bulunan Osman Kavala’nın uzun süre tutukluğunun hak ihlali olduğuna ilişkin ikinci başvurusuna da AYM’den ret kararı çıktı. Kavala’nın avukatları AYM’nın kararına muhalefet şerhi koyan AYM Başkanı Zühtü Arslan ve AYM üyelerinin beyanlarıyla kararı eleştirdi.Yapılan yazılı açıklamada, tutuklamanın AYM Başkanı Arslan ve muhalefet şerhi koyan üyeler tarafından da doğru bulunmadığını belirtilerek, “Başkan ve 6 üyenin suçlama ve tutuklamanın Anayasamıza, AİHS ve AİHM normlarına aykırı olduğunu net bir şekilde ortaya koyan görüşlerine rağmen çoğunluk, eylemden suça ulaşmak yerine sıradan gerekçelerle hak ihlalin sürekli hale getirmişlerdir” dedi.Açıklamada, Başkan Arslan ve üyelerin görüşlerinin tutukluluğunu değiştirmediğini ancak çağdaş hukuk normlarının benimsenmesi açısından umut verici olduğunu belirterek, “AYM kararının muhalefet şerhinde belirtilen güçlü ve cesur görüşlerin, Türk yargısının işleyişinde hak ettiği yer alması en önemli beklentimizdir” diye vurguladı.AYM Başkanı Arslan karara muhalefet şerhinde “Somut başvuruyla ilgili en önemli mesele başvurucunun tutuklandığı siyasal veya askerî casusluk suçunun varlığına dar kuvvetli belirti bir yana basit şüphenin dahi ortaya konulamamış olmasıdır” demişti.KAFKA’YA ATIF YAPMIŞTIAYM üyesi Engin Yıldırım ise Franz Kafka’nın Dava romanına atıfla şunları belirtmişti:“Kafka’nın Dava romanında Josef K. kendisin aniden bir hukuk sarmalının ve labirentinin içinde bulmuştu: ‘Jozef K. bir hukuk devletinde yaşıyordu…’ Somut olayımızda başvurucunun neredeyse aynı olguya dayalı suçlamalarla ve kuvvetli şüphe uyandıracak önemli yeni deliller ortaya konulmadan k kez tahliye edilip üç kez tutuklanması da Kafkaesk bir hukuk sarmalına benzemektedir.”“SORUŞTURMA BELGELERİNDE BELGE VE EMARA YER ALMAMAKTADIR”AYM Başkan Vekili Hasan Tahsin Gökcan da karar koyduğu muhalefet şerhinde şunları kaydetmişti:“Suçlamaya konu olup fal tarafından elde edilmesi amaçlanan devlet sırrının hangi konuda, hangi kurum nezdindeki hangi gizil bilgiler olduğu ve bu bilgiler elde etmek için hangi icra hareketinde bulunulduğu hususunda tutuklama kararı veya diğer soruşturma belgelerinde herhangi bir iddia, bilgi, belge veya emare yer almamaktadır.”“SUÇA İŞTİRAK İSNADININ BULUNMASI GEREKİR”“Bu şekildeki yaklaşımlarla kişilerin kendi toplumları veya başka toplumlar üzerindeki sosyolojik, antropolojik, tıbbi veya hukuksal alanlardaki bilimsel veya kültürel çalışmaları hakkında da toplumun sınır uçlarının araştırıldığı ve toplumsal-kültürel sırların yabancılarla paylaşıldığı gibi sanatlarda bulunulması mümkün olabilir. Böyle bir yaklaşımla suçlanamayacak kimse kalmayacağı gibi bu mantık benimsendiğinde, söz konusu sivil toplum faaliyetlerine katılanlar hakkında da suça iştirak isnadında bulunulması gerekir.”
ANKA
MEB'den son dakika yüz yüze sınav açıklaması
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokullarda 5, 6 ve 7’nci sınıf öğrencilerinin 26 Mart Cuma gününe kadar yapılamayan sınavlar, 3 Mayıs Pazartesi gününden itibaren yapılacak şekilde planlanacaktır'' açıklamasını yaptı.
Bakanlıktan illere gönderilen yazıda, ortaokullardaki yüz yüze sınav uygulamalarına ilişkin açıklamalara yer verildi. MEB, tarafından yapılan açıklamada, ''Covid-19 riski yüksek/çok yüksek illerde ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflarda 26 Mart'tan sonraki sınavlar 3 Mayıs'tan itibaren yapılabilecek'' denildi.ORTAOKULLARDAKİ YÜZ YÜZE SINAVLAR- Yüz yüze eğitime devam eden okul ve sınıflarda sınavlar okul ortamında yüz yüze yapılacaktır.- Yüksek ve çok yüksek risk gruplarındaki illerde ortaokulların 5, 6 ve 7’nci sınıflarında 26 Mart Cuma gününe kadar yapılamayan sınavlar, 3 Mayıs Pazartesi gününden itibaren yapılacak şekilde planlanacaktır. - Yüz yüze eğitimin devam ettiği ilkokul 4’üncü sınıflar ile ortaokulların 8’inci sınıflarında sınavlar, okul ortamında yüz yüze yapılmaya devam edilecektir. - Salgının seyrine göre illerin risk gruplarının değişmesi durumunda güncel risk grubuna uygun olarak okullarda yüz yüze eğitim yapılması hâlinde sınavlar da 3 Mayıs 2021 tarihinden önce okul ortamında yüz yüze yapılabilecektir.
cumhuriyet.com.tr
Koronavirüse yakalanan Doktor Mehmet Kadir Göktürk yaşamını yitirdi
İstanbul'da özel bir hastanede enfeksiyon hastalıkları uzmanı olarak görev yapan Dr. Mehmet Kadir Göktürk yakalandığı koronavirüs nedeniyle bugün hayatını kaybetti.
İstanbul'da Dr. Mehmet Kadir Göktürk yakalandığı koronavirüs nedeniyle bugün hayatını kaybetti. Göktürk için bugün Eyüpsultan Cami'nde cenaze namazı düzenlendi. Göktürk, kılınan cenaze namazının ardından Eyüpsultan Tokmaktepe Mezarlığına defnedildi.Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Göktürk, İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Büyükçekmece Devlet Hastanesi, Mehmet Akif Ersoy Göğüs ve Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yaptı. İSTANBUL TABİP ODASI'NDAN AÇIKLAMAİstanbul Tabip Odası da Göktürk için bir mesaj yayınlayarak, "1995 yılı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunlarından, Medicana Çamlıca Hastanesi hekimlerinden, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı üyemiz Dr. Mehmet Kadir Göktürk'ü 24 Mart 2021 tarihinde COVID-19 sebebiyle kaybettik. Acımız büyük. Değerli meslektaşımızın başta ailesi olmak üzere yakınlarının büyük acısını paylaşıyor, tüm hekim camiasına başsağlığı diliyoruz" dedi.Acımız Büyük: Üyemiz Dr. Mehmet Kadir Göktürk’ü COVID-19 Sebebiyle Kaybettikhttps://t.co/mQ3FA9XBnk pic.twitter.com/dASXTcHCZj— İstanbul Tabip Odası (@istabip) March 24, 2021
cumhuriyet.com.tr
Türkçe Haberler En Son Başlıklar
Özgür Özel'den, HDP ile ittifak açıklaması
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ardahan ziyaretinde HDP'li olduğunu söyleyen bir kişinin "HDP ittifakın neresinde?" sorusuna "Cumhuriyet Halk Partisi herhangi bir ittifaka mecbur, mahkum, zorunlu bir parti değil" cevabını verdi.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile birlikte partisinin Ardahan İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada partililerle sohbet eden Özel'e HDP'li olduğunu söyleyen bir kişi, "HDP ittifakın neresinde?" sorusunu yöneltti.''İTTİFAKLAR SEÇİM ZAMANINDA YAPILAN İŞLER''Bu kişiye "CHP'nin bir toplantısındayız. Şeref verdiniz, burada misafir olmaktan memnun olduk" diyen Özgür Özel, "İttifaklar seçim zamanında yapılan işler. Biz geçen seçimde millet ittifakının içinde yer aldık, hepsi malum. Türkiye'nin geleceği için bir Türkiye ittifakına gerek var. Bu Türkiye'deki insanların kalbinde kurulabilirse ne ala. CHP herhangi bir ittifaka mecbur, mahkum, zorunlu bir parti değil kendi oy oranıyla. Geçtiğimiz seçimlerde böyle bir ihtiyaçtan bir partinin siyaset dışında bırakılması ihtiyacından yola çıkılarak bir ittifak kurulmuştur. Gelecek seçimlerle ilgili Cumhuriyet Halk Partisi'nin kendi oy oranı ortada. Bahsettiğiniz sizin siyasi partinizin baraj ile ilgili, bir de barajın düştüğü noktada bir başka durum var. Bunların tamamı siyasi partilerin kendilerinin yapacağı değerlendirmeler. Benim burada olmayan bir başka siyasi partinin tutumu ile ilgili bir şey söylemem de mümkün olmaz" diye konuştu.
DHA
Kasımpaşa'da Şenol Can dönemi!
Fuat Çapa ile yollarını ayıran Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa, teknik direktörlüğe Fatih Karagümrük'ün eski teknik direktörü Şenol Can'ı getirdi.
Fuat Çapa ile yollarını ayıran Kasımpaşa, Karagümrük'ten ayrılan Şenol Can'ın teknik direktörlüğe getirildiğini açıkladı.Kamuoyuna Duyuru | Şenol Can pic.twitter.com/BDLJaQiMLJ— KASIMPAŞA (@kasimpasa) March 24, 2021
cumhuriyet.com.tr
Yeni Akit yazarı Dilipak'tan 'AKP kongresi' tepkisi
Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, sosyal medya hesabı üzerinden AKP kongresine göndermede bulundu.
Ankara’da AKP'nin 7. Olağan Kongresi bugün gerçekleşti. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmeden, partililer otobüslerle salona taşındı. Koronavirüs tedbirlerinin hiçe sayıldığı manzaralara yurttaşlar ve siyasiler tepki gösterdi. Tepki gösterenlerden biri ise iktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak oldu.Twitter hesabı üzerinden koronavirüs önlemlerine rağmen lebaleb dolu AKP kongresine tepki gösteren Dilipak, "Samsun valisi ihbar yapmış, Covid tedbirleri ile ilgili. Haberi dinleyenler eş zamanlı kongreyi de izliyordu. Şaka gibi" ifadelerini kullandı.Dilipak'ın paylaşımı şu şekilde:Samsun valisi ihbar çağrısı yapmış, CoVID tedbirleri ile ilgili. haberi dinleyenler eş zamanlı kongreyi de izliyordu. Şaka gibi.— Abdurrahman Dilipak (@aDilipak) March 24, 2021Samsun Valisi Zülkif Dağlı, bugün vaka haritasında zirvede yer alan kentte tedbirlere uymayanların ihbar edilmesi çağrısı yapmış, "Bu vatandaşlık görevi. Kendimiz için, çocuklarımız, büyüklerimiz geleceğimiz için yapacağımız çok önemli bir husus" demişti.
cumhuriyet.com.tr
Devlet Bahçeli'den 'Faşist MHP' sözlerine tepki
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Almanya'da muhalefette bulunan Sol Parti'nin, Federal Hükümet’ine verdiği soru önergesini eleştirdi. 'Faşist MHP' sözlerine tepki gösteren Bahçeli, "MHP’ye faşist diyen ağız kirli ve zırva bir ağızdır. Aynı zamanda itibarsızdır, iftiracıdır, demokrasi değerlerini yok sayan ilkel ve bağnaz bir anlayıştır" dedi.
MHP Genel Başkanı Bahçeli, eleştirilerini yine sosyal medya hesabından yaptı. Bahçeli, "Türkiye’deki iktidar yapısı içinde MHP’nin rolünü" Federal Hükümet'e soran Almanya'daki muhalefet partilerinden Sol Parti'ye tepki gösterdi.Bahçeli'nin açıklamaları şöyle:"Gün geçmiyor ki, partimizi hedefine alan karanlık söylemler şaibeli ve şüphelerin odağı haline gelmiş çevreler tarafından ortaya atılmamış olsun! Milliyetçi Hareket Partisi’yle Cumhur İttifakı’nın güçlü varlığı iç ve dış işgal cephesini adeta çılgına çeviriyor.Türkiye direndikçe, öz değerlerine ve milli gerçeklerine uygun bir duruş sergiledikçe karşımızdaki irili ufaklı muhasım cephe şaşkınlıktan ve şuursuzluktan denetim ve kontrolünü hepten kaybediyor. Biliyorlar ki, oyunları tutmayacak, planları A’dan Z’ye bozulacak.Almanya’da muhalefette bulunan Sol Parti, Federal Hükümet’e; Türkiye’deki iktidar yapısı içinde MHP’nin rolünü, hükümete etki edip etmediğini sorma gereği duymuştur. Sol Parti adına önerge veren bir Türk düşmanı, faşist MHP suçlamasıyla ne kadar yobaz olduğunu ifşa etmiştir.MHP’ye faşist diyen ağız kirli ve zırva bir ağızdır. Aynı zamanda itibarsızdır, iftiracıdır, demokrasi değerlerini yok sayan ilkel ve bağnaz bir anlayıştır. Alman Sol Parti’sinin, yandaş ve destek lobisinin Türkiye’yle kaygısı sırtlanın av kaygısından başka bir şey değildir.Federal Hükümet, Sol Parti’nin sorusuna cevaben; “MHP’nin siyasi taleplerinin Türk hükümetinde karşılık bulduğunu ve bu taleplerin düzenli biçimde yasalara girdiğini” söylemiştir. Merkel hükümetinin bir bildiği, bir tespiti varsa derhal Türkiye’yle paylaşması şeref konusudur.15 Temmuz öncesi PKK’lı canileri, 15 Temmuz sonrası FETÖ’cü hainleri ve kanun kaçağı casusları bağrına basan Almanya bizden ne istiyor? Neyin hesabını sormak için kuyruğa giriyor? Deutsche Welle’den servis edilen kirli ve sipariş haberler Türkiye aleyhtarlığının tescilidir.Almanya’da MHP’yi haksızca ve hayasızca masaya yatırıp sorgulamaya cüret edenler, onurlu ve omurgalı iseler; hainleri, haşhaşileri, darbecileri nasıl barındırdıklarını, nasıl muhafaza ettiklerini, hangi imkanları sunduklarını açıklamaları insanlığa karşı görevleridir.Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı Türkiye’dir, Türk milletinin kabul edilmiş duası, şükür nişanesidir. Hiç kimse boşa atıp dolu tutar mıyım diye heveslenmemelidir. MHP’ye faşist diyen Türklüğün ve Türkiye’nin yeminli hasmıdır.Bize göre cevabı aranması gereken asıl soru şudur: FETÖ’cülerin ve PKK’lıların Almanya siyasetindeki etki gücü, yuvalandıkları kilit makamlar, elde ettikleri stratejik noktalar nelerdir? Almanya bizim içişlerimize musallat olma gereğini niye duymaktadır?Alman Sol Partisi’nin Kandil ve Pensilvanya’yla bağının içerik ve istikameti hakkında doyurucu bir açıklama ne zaman yapılacaktır? Onların durduğu ve konumlandığı yer çukurdur, Cumhur İttifakı’nın da baktığı yer belli, durduğu yer belli, varacağı hedef bellidir.MHP, Cumhur İttifakı’nın iki ana unsurundan birisidir. Türkiye’yi kimin yönettiği de ortadadır. Tekraren ifade ediyorum ki, bizim ittifakımızda makam pazarlığı, koltuk anlaşması, basit ve sığ siyasi çıkar hesapları yoktur, asla olmayacaktır. Cumhur İttifakı akıldır, ahlaktır.Alman usulüyle yol alan çarpık zihniyetlerin Türk usulüne kafa yormaları Hitler profilinden demokrasi kahramanı çıkarmak için uğraşmak kadar hezeyan ve hezimet bir niyettir. Alman Sol Parti’nin kendisi yanlıştır, kılavuzu yanlıştır, varlığı yanlıştır."
cumhuriyet.com.tr
Kongre öncesi Covid-19 testi yaptıran AKP İlçe Başkanı'nın testi pozitif çıktı
AKP Karasu İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit, 7'inci Olağan Kongre öncesi yaptırdığı koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine kongreye katılamadan Karasu’ya döndü.
Ankara’da salgın önlemleri hiçe sayılarak gerçekleştirilen AKP'nin 7'nci Olağan Kongresi’nde delege olarak oy kullanmak üzere Ankara’ya giden AK Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit, testinin pozitif çıkması üzerine Karasu’ya döndü. Kongreye katılım gösterecek olan delegelerin test yaptırma şartı üzerine pozitif olduğunu öğrendiğini söyleyen Yavuzyiğit, “Kongre öncesi test sonucumuz bildirildi. Pozitif olduğumu duyar duymaz kongreye katılmadan Karasu’ya döndüm. Hiçbir belirti yoktu. Herhangi bir sağlık sorunum bulunmuyor” dedi. 10 GÜN İZOLE KALACAKYavuzyiğit, sağlık durumunun iyi olduğunu ve ailesinin de temaslı olması nedeniyle evde 10 gün süreyle izole altında kalacağını belirtti. AKP kongresindeki tepki çeken görütünlere Gökçek, "Böyle bir salonda toplandığımız için bizi tenkit ediyorsunuz. Biz bütün delegeler dün Genel Merkez'de Covid testi yaptırdık. Salona giren tek Covid'li delege yok. Bilinmesini istedim" yanıtını vermişti.
(İHA)