Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Tuesday, 06.11.2024, 09:52 PM (GMT)

Pamuk, Mumcu veÃœmit okurlarla...

YKKS’nin Ocak ayı programında birçok yazarla söyleşi, film gösterimleri, atölyeler, konferanslar ve konserler yer alıyor.

‘Ben mutluluğun resmini yapıyorum’

Genç kuşak ressamlarımızdan Kaya Öztoprak’ın Ankara’da, Nurol Sanat Galerisi’nde sergilediği resimleri, çevremizi saran basık ve karamsar ortamı yırtıp bahara ulaştırıyor izleyeni. Bu duygularla küçük bir söyleşi yaptık kendisiyle:

‘Uzun Zaman Önce’ Dublin’de

Cihan Sağlam’ın yazıp yönettiği “Uzun Zaman Önce”, İrlanda’nın başkenti Dublin’de düzenlenen Silk Road Uluslararası Film Festivali’nde gösterilecek.

Yerli filmüreticisi 2019’da en yüksek parayı kazandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın açıkladığı rakamlara göre sinema sektöründe 2019’un kazananı yerli film yapımcıları oldu. Yerli film izleme oranı ile Avrupa’da 8 yıldır birinci olan Türk seyirci, 2019’da da yüzde 55 oranı ile Avrupa birinciliğini korudu.

Amelie geliyor

Amelie Müzikali, Piu Entertainment Organizasyonu ile ilk kez istanbul’a geliyor.

Kültür sanat tutkunu BJK’li futbolcular

Yeşil sahalarda oynadıkları topun dışındaki ilgi alanlarını araştıran habere göre sanat ve kültüre meraklı futolcular da var: Hürriyet Gazetesi’ndeki habere göre Beşikaşlı futbolculardan Caner Erkin iyi bir tiyatro seyircisi.

Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu

Önceki gece Los Angeles’ta düzenlenen Altın Küre Ödülleri’nin çok konuşulanları, ikişer ödüle değer görülen Sam Mendes imzalı “1917” ve Quentin Tarantino imzalı “Once Upon a Time... in Hollywood” oldu.

Yurttaş sefalete mahkûm

BİSAM’a göre, resmi enflasyon 16 yılda yaklaşık 4.25 kat artarken açlık sınırı yaklaşık 4.6 kat artış gösterdi. Açlık sınırı 2 bin 532 TL’ye çıktı.

1.8 milyon esnaf kepenk indirdi

Ekonomik kriz nedeniyle 2019’da 114 bin 977 esnaf kepenk indirdi. Bu rakam son 9 yılın en yüksek rakamı olarak kayıtlara geçti. KOBİ’lerde batık kredi miktarı da bir yılda yüze 50 arttı.

50 bin kamu konutu satılıyor

Kamuya ait varlıkları özelleştirmekle övünen Hükümet, bu yıl 50 bin kamu konutunu satacak. Konutların satışından ise 1.2 milyar lira gelir bekleniyor.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter