Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Thursday, 06.13.2024, 04:51 PM (GMT)

News - Haberler

Camilere yükseklik serbest

TBMM Bayındırlık ve İmar Komisyonu’nda, binalarda “yükseklik serbest” uygulamasının kaldırılmasına ilişkin maddede, değişiklik yapılarak yüksekliğin serbest olabileceği alanlar arasına tarımsal amaçlı silolar ile ibadethaneler de alındı.

Beraat var ruhsat yok

Hukuk fakültesi mezunu Fatoş Gürbostan ve Muhittin Göneneç Hacaloğlu, haklarında açılan davalarda beraat ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmesine karşın avukatlık ruhsatlarını alamıyor. Gürbostan ve Hacaloğlu, “Adalet Bakanlığı tarafından ruhsatımızın verilmemesi hukuka ve vicdana aykırıdır” dedi.

Kurban alanı şaibesine yanıt yok

AKP’li İstanbul Sultangazi İlçe Belediyesi’nin 2019 yılı Kurban Bayramında hayvan kesim yerlerine ilişkin usulsüzlük yapıldığı öne sürüldü.

Esenler'de yeÅŸil alana karakol

Esenler Belediyesi Tuna Mahallesi’ndeki yeşil alanı Polis Merkezi Amirliği hizmet binası yapılmak üzere 25 yıllığına Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis etti. CHP’li meclis üyesi Kemal Şahin karara tepki göstererek “Halkın can ve mal güvenliğini sağlamakla görevli Emniyet buraya kaçak bina mı yapacak” diye sordu.

Rahşan Ecevit, 97 yaşında hayata gözlerini yumdu

Eski Başbakan Bülent Ecevit’in eşi, DSP’nin kurucu genel başkanı Rahşan Ecevit yaşamını yitirdi. Eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, “Rahşan Ecevit dirayetli, kararlı, azimli ve çıktığı yoldan dönmeyen biriydi. Mücadeleci, ülkesini, doğayı, canlıları, insanı seven çok değerli bir insanı kaybettik” dedi.

Güngören'de patlama!

Cumhuriyet GazetesiCumhuriyet Gazetesiİstanbul Güngören'de bir binada meydana gelen doğalgaz kaynaklı patlama sonucu ulaşıma kapatılan Bağcılar-Kabataş Tramvay Hattı'nın geçtiği Abdi İpekçi Caddesi yaklaşık 3 saat sonra yeniden yaya ve araç trafiğine açıldı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter