Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Tuesday, 06.04.2024, 10:07 AM (GMT)

News - Haberler

Kendini tanı ve değiş

Betül Arım, tek kişilik gösterisi “Dışarda Hiçbir Şey Var!” ile Gönüllüler Günü’nde sevgide kalmayı öğretirken oyunun gelirini de Oyuncular Sendikası’na bağışlıyor.

YandaÅŸa devlet eli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2013’te büyük bir törenle açtığı Ankara’daki “Next Level alışveriş merkezi”ne, Varlık Fonu’na devredilen Ziraat Bankası tarafından el konuldu. AVM’nin olduğu gökdelen, AKP Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan’ın eşi, Cumhurbaşkanı’nın Rize Güneysu’dan hemşerisi Fatih Erdoğan’a ait Pasifik İnşaat şirketi tarafından yapılmıştı.

Beş ölüm ‘faili meçhul’ kaldı

Ümraniye Cezaevi’ndeki Hayata Dönüş operasyonunda 1 asker ve 4 tutuklunun ölümüne ilişkin davada karar çıktı. “Kasten öldürme” suçundan delil yetersizliğinden beraat kararı veren mahkeme diğer suçlar için de zamanaşımına hükmetti.

Bitmeyen OHAL: Hasta tutukluölüme mahkûm

Demirtaş olayıyla gündeme gelen hasta tutuklular konusu yıllardır kanayan yara. Verilere göre hapishanelerde 457’si ağır olmak üzere 1333 hasta tutuklu/hükümlü bulunuyor. Sivil Toplum Kuruluşları OHAL uygulamalarının kalıcı hale geldiğini belirtti.

Onlar‘Hayata Fırsat’ı yakalayanlar

ILO’nun, Hayata Fırsat Projesi amacına ulaşabilirse en az 2 bin Suriyeli ve 1000 Türk işçi mesleki beceri eğitimi almış olacak. 12 bin 600 geçici koruma kapsamındaki Suriyeli ve 4 bin 300 Türk yurttaşa ulaşılmış olacak.

‘Azil, Türkiye’ye yaptırımı etkiler’

ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik azil soruşturmasının ilk oturumu bugün Temsilciler Meclisi Adalet Komitesi’nde yapılacak. Ekonomi ve Dış Politika Araştırmalar Merkezi Başkanı Sinan Ülgen ile süreci 10 soruda mercek altına aldık.

Belgeler eski siparişler için

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin besilik hayvan ithalatına ilişkin “26 Ekim itibarıyla yeni kontrol belgesi verilmediğini” açıklamasının ardından yeni kontrol belgelerinin düzenlenmesini bakanlık yetkilileri de doğruladı.

Tepki ayarlı ‘veto’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın veto ettiği ‘termik santrallara filtre için süre veren madde’ yasa metninden çıkarılacak.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter