Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Thursday, 06.13.2024, 10:01 PM (GMT)

News - Haberler

YurttaÅŸ ucuza koÅŸtu

Muratbey Başkanı Erol, "Tüketiciler daha düşük fiyatlara alabilecekleri açıkta satılan ürünlere talep göstermeye başladı. Paketler de küçüldü" açıklamalarında bulundu.

Kriz vergiyi vurdu

2019 bütçesinde vergi geliri hedefi 756.4 milyar liraydı. Gerçekleşme 673.3 milyar lirada kaldı. En fazla sapma indirimlerin de etkisiyle KDV’de yaşandı.

Ecevit’in ruh ikizi ve paratoneriydi

Bülent Ecevit’in 1972 kurultayında İsmet İnönü’nün istifasıyla boşalan CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturmasıyla geniş kitleler tarafından adı duyulsa da Rahşan Ecevit ismi parti içinde ortanın solu hareketiyle birlikte çoktan tanınmaya başlamıştı.

Putin sonrası için yeni manevra

Geçen hafta Rusya’da anayasa değişikliğine ilişkin gelişmelerin ardından Başbakan Dimitri Medvedev’in istifası, yerine Rusya Federal Vergi Birimi’nin adı az bilinen Başkanı Mikhail Mişustin’in atanması yeni bir dönemin başlangıcı elbette. Bu değişiklikler, Devlet BaşkanıVladimir Putin’in 2008’de Medvedev ile takas sonucu üstlendiği başbakan pozisyonuna geri dönme manevrası olarak değerlendiriliyor.

‘Gülistan’ın son görüntüsü'ne dair ailesinden açıklama

Tunceli’de 5 Ocak’tan beri kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku’ya ait olduğu öne sürülen bir görüntünün, savcılığa teslim edildiği belirtildi. Gülistan’ın dayısı Mehmet Nur Kan, görüntülerle ilgili, “Görüntülerdeki şahsın ‘Kesin Gülistan’dır’ diyemeyiz. Net bir şey yok” dedi.

Karnelerini aldıktan sonra kaybolan kardeşler bulundu

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde dün sabah karnelerini almak için evden çıktıktan sonra kendilerinden haber alınamayan ve bu akşam saatlerinde Şanlıurfa kent merkezinde bulunan ortaokul öğrencileri Medine ve Bünyamin Baturalp kardeşler, ailesine teslim edildi.

Muric'i kurtaran 'kırmızı' kart

Sınırda olan ünlü golcü Muric ikinci yarıda sarı kart gördü ve ligde cezalı duruma düştü. Ardından Muric 2-0 sonrası 2. sarı kartı görünce kırmızı ile oyun dışı kaldı ve oynamama cezası Kayseri ile kupa maçına evrildi.

Cezaevindençıkan kişi, iki kadını öldürdü

Kadıköy'de, cezaevinden yeni çıktığı öğrenilen bir kişi, her ikisi de çiçekçilik yapan annesi ile eşini silahla vurarak ağır yaraladı. Hastaneye kaldırılan eşi Seyhan Yüksekova ile annesi Zülfiye Yüksekova, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Polis, kaçan Tahsin Yüksekova'yı Ataşehir'de yakaladı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter