Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Thursday, 06.13.2024, 02:15 PM (GMT)

News - Haberler

Suyun iki yakasını birleştiren konser

Lozan Mübadilleri Vakfı Korosu, ilk albümü “Hasretin İki Yakası” konseri ile dinleyiciyle buluşuyor. Ünlü müzisyen Zülfü Livaneli’nin de “Memleket Kokulu Yarim” adlı şarkısının bulunduğu ve koro ile birlikte söylediği albümün konseri 26 Ocak Pazar günü (20.00) Cemal ReşitRey konser salonunda.

Çalışan emeklilerde rekor artış

Türkiye’de son 5 yıl içerisinde maaşlarında kesinti yapılmasına karşın çalışmak zorunda kalan emeklilerin sayısında rekor oranda artış yaşandı.

‘Sanata evet yıkıma hayır’

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından Samsun Atatürk Kültür Merkezi’nin yıkılarak yerine fuar yapılması projesi, önceki gün kültür merkezinin önünde protesto edildi. Kültür Sanat-Sen’in “Sanata evet, yıkıma hayır” ve “Atatürk Kültür Merkezi halkındır, yıkılamaz” yazılı pankart açtığı eylemde bir de basın açıklaması yapıldı.

Eski günlere dönüş

Büyük Kulüp Aile Gazinosu, sanatçıları, dekoru ve atmosferi ile 1970’li yılların unutulmaz gazino kültürünü günümüze taşıyor.

İşsizin parası kamu bankalarına gitti

Kamu bankalarının 11 milyar TL’lik sermaye ihtiyacı için kullanılan İşsizlik Fonu’nun portföy değeri 2019’da reel olarak yüzde 7.8 oranında azaldı.

İhlale yol açan hâkime terfi yok

Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun kararına göre, hâkim ve savcıların terfisinde “Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve anayasa ile teminat altına alınan hakların korunması konusundaki gayretleri” dikkate alınacak.

AYM, Wikipedia gerekçesini açıkladı

Anayasa Mahkemesi (AYM), 2.5 yıldır yasaklı olan internet ansiklopedisi Wikipedia’ya erişimin engellenmesine karşı verdiği hak ihlali kararının gerekçesini açıkladı. Kararda, “Wikipedia’ya erişimin Türkiye’den engellenmiş olması sadece içerik sağlayıcı konumunda olan başvurucunun bilgi ve fikirleriyayma hakkına müdahale oluşturmamış, aynı zamanda Türkiye’deki kullanıcıların bilgi ve fikirlere erişme hakkını da sınırlandırmıştır” denildi.

Emniyet: Tamince’yi bulamadık

FETÖ’den açılan iki soruşturmada takipsizlik verilen, bir davada ise beraat ettirilen iş insanı Fettah Tamince; müştekisi olduğu davada hakkında çıkarılan zorla getirme kararına karşın duruşmaya gelmedi. Zorla getirme kararını uygulamayan Emniyet, mahkemeye “sanığa ulaşılamadığını” bildirdi.

Beraat kararının gerekçesi netleşti

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi’nin eski EDOK Muhabere Eğitim Destek Komutanı Korgeneral Metin İyidil’e 15 Temmuz darbe girişiminden verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını kaldırarak, beraat kararı vermesinin gerekçesi netleşti.

Halkın gündemi işsizlik

Kadir HasÜniversitesi’nden Prof. Mustafa Aydın koordinasyonunda yapılan “Türkiye Eğilimleri Araştırması”, halkın öncelikli gündemini ortaya koydu. Birçok verinin sergilendiği araştırmada, hak ve özgürlüklerin azaldığına inananların oranı yüzde 100 oldu.

AKP’de ‘transfer’ sıkıntısı: ‘FETÖ ’den sonra belediye borsası’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, AKP’nin baskı ve tehditle belediye başkanlarını transfer ettiğini belirterek “FETÖ borsasından sonra belediye borsası kurdular” dedi. Transferler, AKP teşkilatlarında da sıkıntı yarattı. Bazı vekiller “Aday yapılmayıp başka partilere gidenlerin geri alınması ne kadar etik. ‘Trenden inenler’ söylemini ne yapacağız?” tepkisini gösterdi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter