Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Sunday, 06.02.2024, 11:25 PM (GMT)

News - Haberler

‘The Irishman’e dev gala

Netflix’in dünyaca ünlü sanatçılar Robert De Niro, Al Pacino ve Joe Pesci’yi bir araya getiren ve bugün yayımlanan Martin Scorsese imzalı filmi “The Irishman”in Türkiye’deki özel gösterimi önceki gün Kanyon Cinemaximum’da yapıldı.

Halk için bütçe istiyoruz

KESK, TBMM’de görüşmeleri süren bütçeyle ilgili “Krizin faturasını bize yıkan değil, halk için bütçe, demokratik bir ülke istiyoruz” başlıklı broşür hazırladı. Ülkeyi yönetenlerin, “Kriz yok. İşsizlik yok. Kimse iş beğenmiyor. Tünelin sonundaki ışık büyümeye başladı”dediğine işaret eden KESK, “Yoksulluğun sindiği evlerden cansız bedenler çıkarılıyor” dedi.

Buğday ithalatında rekor

3. Tarım Şûrası’nı değerlendiren CHP, Erdoğan’ın açıklamaları ile TÜİK verilerinin çeliştiğine dikkat çekti.

İyileşme kırılgan ve suni

‘Kriz kâhini’ olarak tanınan ekonomist Roubini, Türkiye’nin işsizliği azaltmak için yapısal reformalar ihtiyacı olduğunu belirtti. Kuvvetler ayrılığı vurgusu yaptı.

Laz kirazı kadınların yeni umudu

Taflan, yedikten sonra dilde hafif kekrek bir tat bırakan, daha çok farmakolojide kullanılan, küçük, sert kabuklu bir yemiş. Zaten Karadeniz’de Karayemiş ya da Laz Kirazı olarak biliniyor.

Başvuru müftülükten atama Diyanet’ten

AKP döneminde eğitim alanının dinselleştirilmesi için birçok görevini dini yapılara ve Diyanet’e devreden MEB, kadrolu öğretmen atama görevini de bıraktı. Yüzbinlerce öğretmen adayının atama talebine MEB “yeterli bütçe yok” yanıtı verirken, Diyanet İşleri Başkanlığı öğretmen alım ilanı yayımladı. Diyanet, taşra teşkilatında görevlendirmek üzere 60 psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmeni atayacağını duyurdu. Diyanet’in atamasında öğretmenlik başlangıç şartlarının MEB’den avantajlı olması da dikkat çekti.

AKP, bakmakla yükümlü olmadıkları kişileri de devlete baktırma derdine düştü

Giderlerin TBMM tarafından karşılanması için torba teklife “yönetmelikle düzenleme” maddesi koyan AKP, yönetmeliğin yeterli olmayacağı kaygısı üzerine ilgili yasada değişiklik yapılması üzerinde duruyor. Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay’ın mevcut ve eski üyeleri de aynıhaktan yararlanacak.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter