Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Wednesday, 05.22.2024, 01:40 PM (GMT)

News - Haberler

Mardin Belediyesi'nden taciz iddialarına yanıt

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nden taciz iddialarına ilişkin yapılan açıklamada, "Olay kesinlikle gerçek dışı ve komplodur. Bu durumu Cumhuriyet Savcılığı da yapacağı incelemede görecektir"

ABD'den Mısır, Güney Kore ve Kanada'ya 1,5 milyar dolarlık silah satışı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Mısır, Güney Kore ve Kanada'ya toplam 1,5 milyar dolarlık silah satışına onay verdi. Buna göre Mısır, 554 milyon dolar karşılığında bazı savaş gemileri için teknik destek ve iki hızlı devriye botu alacak. Güney Kore, 950 milyon dolar karşılığında insansız hava araçları için lojistik destek, uçuş eğitimi ve iletişim ekipmanı alacak.

Sosyal medyaüzerinden böyle dolandırdılar

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet.com.trMuğla’nın Fethiye ilçesi ve farklı illerdeki 100’ün üzerinde kişilere sosyal medyaya koyduğu köpekleri satma bahanesiyle 800 ila 2 bin lira arasında dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 3 zanlıdan biri tutuklandı.

Gezi'de palayla saldırmıştı: Polis şimdi peşinde

Gezi direnişi sırasında eylemcilere palayla saldıran ve "Palalı Sabri" olarak bilinen Sabri Çelebi, kuzeni Ziver Çelebi'nin (33) vurulması olayında azmettirici olduğu iddiasıyla aranıyor. Olayda gözaltına alınan 4 kişi tutuklanırken, polisin Palalı Sabri'yi arama çalışmaları devam ediyor.

Piyasalarda son durum

Güne yüzde 0.14 artışla 103 bin 519 puanda başlayan Borsa İstanbul Endeksi (BİST100), en düşük 101 bin 970 puanı ve en yüksek 103 bin 553 puanı gördükten sonra, kapanışa doğru yüzde 0.67 düşüşle 102 bin 686 puanda.

İtalya'dan uluslararası topluma 'Libya' tepkisi

İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini yaptığı açıklamada "İsyancı güçlerin, sivil hedeflere saldırması ve uluslararası kuruluşların çoğunun bu saldırganlığa karşı sessiz kalışı kabul edilemez" dedi.

Rusya'da 60'tan fazla kişi tutuklandı

Moskovaşehir meclisi seçimlerine, bağımsız adayların kaydının iptali nedeniyle hafta sonu yapılan izinsiz gösteriye katıldıkları gerekçesiyle 60'tan fazla kişi tutuklandı

Aktivist için fotoğraf paylaşan hapisle yargılanacak

Tahran Devrim Mahkemesi Başkanı Musa Gazenferabadi, Amerika'da yaşayan İranlı kadın gazeteci ve aktivist Mesih Alinejad'ın (43), ülkesindeki kısıtlayıcı uygulamalara tepki amacıyla başlattığı kampanyalara türbansız fotoğraf veya video paylaşarak destek verecek kadınların 1 ila 10 yıl arasında hapislecezalandırılacağı uyarısında bulundu.

Hedefteki Anayasa Mahkemesi'nden açıklama geldi

Anayasa Mahkemesi'nden barış imzacıları için verdiği hak ihlali kararının ardından açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Karar, Anayasa Mahkemesi'nin bildiride yer alan düşünceleri paylaştığı ve desteklediği anlamına gelmez" ifadeleri yer aldı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter