Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Saturday, 06.15.2024, 12:35 AM (GMT)

Kayıp bir sergi KYBELE

Trump Alışveriş Merkezi’nde bulunan Trump Art Gallery, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne ithafen, kadının farklı özelliklerini yansıtan, “KYBELE” karma sergisini Mart ayı boyunca, sanatseverlerle buluşturuyor.

Altında son durum

Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimine gitmesi sonrası altın yükselişe geçti.

Ruhani'den korkutan koronavirüs açıklaması

Cumhuriyet GazetesiCumhuriyet Gazetesiİran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani yaptığı son dakika açıklamasında, "Koronavirüs neredeyse bütün şehirlere yayıldı" ifadelerini kullandı.

‘Koç’a destek olun’

F.Bahçe’nin başında son maçına Trabzon karşısında çıkan Ersun Yanal, Sarı-Lacivertli camianın başkan Ali Koç’a sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Spotify kullanıyorsanız bir de plak deneseniz?

Tamburi Cemil Bey’e ait ilk taş plak kayıtlarımızla yolculuğuna başlayan plak deneyimimiz, caz sanatçısı Esra Zeynep Yücel’in ‘Dear Frank’ albümü gibi çalışmalarla devam ediyor

‘Amaç geçmişimize gelecek sağlamak’

Aslında basın toplantısına gitmemin nedeni, sizleri 18-20 Mart arasında İstanbul’da 5.’si açılacak olan “Heritage İstanbul” Restorasyon, Arkeoloji, Müzecilik Teknolojileri Fuarı ve Konferansı konusunda bilgilendirmek ve oraya gitmenizi önermekti ama toplantı Arkeoloji Müzesi’nin kütüphanesinde gerçekleştirilince fikrim değişti! Müzenin restorasyonu taze bitmiş, güzel olmuş ve inanın, gittiğim ülkelerde bu kadar müze gezen biri olarak diyorum ki, bizim müzemiz de bir harika, önce oraya gidin! Ama bilet fiyatları uçmuş, sonra bana kızmayın.

Arkeologlar Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Yiğit Ozar: ‘Geleceğe yalan söyleriz’

Tartışmalı Kanal İstanbul projesi Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunda yer alan proje güzergâhındaki tarihi eserlerin Hasankeyf’teki gibi taşınma önerisi için hükümet harekete geçti. Arkeologlar Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Yiğit Ozar, “Bir anlamda geçmiş hakkında geleceğe yalan söylemektir. Bu yüzden bu tür taşıma faaliyetleri bir koruma çalışması olarak görmemeliyiz” dedi.

Gıdaya zam sürüyor

Şubatta, aylık genel enflasyon yüzde 0.35, gıda enflasyonu ise yüzde 2.33 arttı. Gıdada yıllık fiyat artışları da yüzde 10.58’e çıktı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter