Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Saturday, 06.01.2024, 10:50 AM (GMT)

Beyoğlu’nda bir dönem daha kapandı

Artık çoğunun yerinde yeller esse de Beyoğlu’nu, Beyoğlu yapan mekânlar vardır. Şu an henüz yıkılmamış ve kapatılmamış olanlardan aklıma gelen Muhammer Karaca Tiyatrosu, Lebon Pastanesi ve Lale Plak gibi...

Yüzde 20 zam yolda

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmeğe bu ay ülke genelinde yüzde 12-20 arasında zam yapılacağını söyledi.

Gençlerin gözü dışarıda

Kariyer.net’in CURIOCITY işbirliğiyle yaptığı “Çalışma Hayatında Yeni Mezunlar” araştırmasına göre, her 10 yeni mezundan 6’sı kariyerini titizlikle planladığını belirtirken, 7’si kariyerlerinin akışının “piyasa şartları ve fırsatlar” tarafından belirlendiğini ifade etti. Araştırmaya katılan yeni mezun ve işverenler, geleceğin ilk 2 mesleğinin sırasıyla yazılım ve yapay zekâ ve robotik olduğunda fikir birliğine vardı.

Kamuda büyük zarar

Sayıştay’a göre, kamu işletmelerinin (mali kuruluşlar hariç) dönem kârı 2016’da 22.4 milyar TL iken, 2018’de 14.2 milyar TL’ye düştü.

Örgütün gerçek yüzünden haberdardı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter hakkında FETÖ üyeliği suçlamasıyla açılan davada verilen beraat kararına yaptığı itirazın gerekçesi ortaya çıktı.

Liseliler sorguluyor

Fen, sosyal bilimler ve Anadolu liselerinde yapılan akademik bir araştırma, öğrencilerin dersi ve içeriğini nasıl sorguladığını, müfredatın öğretmenlere yetmediğini ortaya koydu.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter