Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Wednesday, 05.22.2024, 12:49 AM (GMT)

Trump'tan 'sadece dostane muhabirler' uyarısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısına Trump'ın gazetecilere yönelik ifadeleri dikkat çekti. Toplantıda, 'Sadece dostane muhabirler'in soru sorması uyarısında bulunan Trump, Sabah gazetesinden Hilal Kaplan'a “ "Gazeteci olduğunuza emin misiniz?'' diye sordu.

Kriz deryasında görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün kritik gündem başlıklarıyla Trump ile bir araya geldi. ABD Başkanı, Türkiye ile ticari ilişkileri 100 milyar dolara çıkarma vaadini yineledi. Suriye’de YPG ile işbirliğinin süreceği, petrol bölgelerinde kalacakları mesajı verdi.

"Mektupları Sayın Başkan'a tekrar takdim ettim"

Trump, "Türkiye'nin S-400 alımı bizim için ciddi zorluklar ortaya çıkarıyor. Bugün de üzerinde konuştuk, gelecekte de konuşacağız. Umuyorum çözmeyi başaracağız. Dışişleri Bakanları ve güvenlik danışmanları S-400 için görüşme yapmaya devam edecekler" dedi. Erdoğan ise Trump'ıngönderdiği mektuplar hakkında, "Mektupları bugün Sayın Başkan'a tekrar takdim ettim" dedi.

Şeker ile yarışıyor

Prof. Süerdem: Dünyada 350-400 milyon KOAH hastası olduğu tahmin ediliyor. Hastaların en az üçte ikisi geç tanı alıyor.

SALT Beyoğlu, Açık Sinema’da iki film

Lara Kamhi’ nin Japonya’da çektiği “Transparency of Being” adlı deneysel belgesel filmi ve koreograf ve dansçı Jasmin İhraç’ın performatif filmi “Daimî Değişimler, Sessiz Tanıklar” Salt Beyoğlu Açık Sinema’da gösterilecek. Kamhi’nin filmi, İtalya’nın Bolonya şehrinde düzenlenen Weekend On the Moon 2019 etkinliğinin ardından, 15 Kasım Cuma günü 15.30’da ise 2. İstanbul Uluslararası Deneysel Film Festivali kapsamında izleyiciyle buluşacak.

Birinci Agim Sulaj

36. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda kazananlar belli oldu.

‘Her Bienal bir mucizedir’

Eylülde açılan ve çoğunluğu genç, 450 bin kişinin gezdiği İstanbul 16. Bienal’i, Maçka Parkı’nda kalan “Çocuklar için Oyun Alanı” eseri dışında bitti.

Öğrenim kredisi alan 217 bin kişiye haciz

CHP'li Yunus Emre, son 10 yılda öğrenim kredisi borcu olan 5 milyon öğrenciden borçlarını ödeyemeyen 279 bin 797 kişinin Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bildirildiğini belirtti.

Şanlıurfa'daki 20. Zırhlı Tugay Komutanlığında patlama: 1'i sivil 17 yaralı

Şanlıurfa'daki 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı çevresinde patlamalar meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olayla ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, "Akşam saatlerinde mühimmat deposunda meydana gelen patlamada 1 sivil ve 16 askeri personel olmak suretiyle 17 kişi yaralandı. Patlama bir terör saldırısı kaynaklı değil" dedi.

Gar katliamı müştekisine ‘hakaret’ten hapis cezası

Gar katliamında emekli öğretmen babasını yitiren Çağlayan Bozacı, olaydan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetini sorumlu tutan ifadeler kullandığı gerekçesiyle, cumhurbaşkanına hakaret suçundan 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter