Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Thursday, 06.13.2024, 05:19 PM (GMT)

News - Haberler

Asuriçift 1 haftadır kayıp

Şırnak Beytüşşebap İlçesi’ne bağlı Kovankaya köyünde yaşayan Asurî Hurmuz (71) ve Şimoni Diril (65) çiftinden 1 haftadır haber alınamıyor. Çiftin oğulları İstanbul Keldani Kilisesi Papazı Remzi Diril (38), “Köyde iki ev var. Köyümüz eski. Anne ve babamın kaybolmasında hazinecilerin de, örgütün de payı olabilir. Köyde bulunan diğer ev babamın dayısının evi. Onunla da bir sorunumuz vardı. Hava koşullarından dolayı arama çalışmaları hiç yapılmadı. Kendimiz arama yapmaya çalışıyoruz” dedi.

11 yıl sonra iptal

Bursa, Orhangazi ilçesi Gemiç köyünde tarım arazisi üzerine Cargill tarafından kurulan mısır işleme tesisinin küçük ölçekli imar planı 11 yıl sonra mahkeme tarafından iptal edildi. Bursa Barosu tarafından yapılan açıklamada “Cargill tesisinin hiçbir hukuki dayanağı kalmıyor” denildi.

Comolli depremi

Fenerbahçe’de büyük umutlarla sportif direktörlük koltuğuna oturtulan Damien Comolli “transfer sihirbazı” olarak lanse edilmişti. Fransız futbol adamı bir sezon önce tam 11 ismi takıma dahil etmiş, ekonomik krizde olan kulüp yıllık 200 milyon Lira yükün altına girmiş, futbolcuların her birinde hayal kırıklığı yaşanmıştı.

Sabiha Gökçen'e veto, İstanbul Havalimanı'na kıyak

Ankara'dan Sabiha Gökçen'e yeni hat vetosu geldi. Sektör temsilcileri, yüzde 84.3'lük zamanında kalkış oranıyla kendi sınıfında dünyanın en dakik havalimanı seçilen ve 2019'da pist kapasitesinin ortalama yüzde 79'unu kullanan Sabiha Gökçen'de kapasite sorunu olmadığını, amacın yolcuları İstanbul Havalimanı'na yönlendirmek olduğunu belirtiyor.

‘SATMA’larla Kalamış’ta bir huzur

Bedri Rahmi Eyüboğlu, ressam, şair, öğretmen. Eşi Romen asıllı Eren Eyüboğlu da ressam. Nişantaşı’nda Galeri Selvin’de yeni açılan sergiyle gündeme gelen sanatçıların koleksiyoner dostlarına verilen özel bir yemekte torunu Rahmi Eyüboğlu ve sanat tarihçi Ömer Faruk Şerifoğlu’nunanlattıklarından aklımı kurcalayan bir konu var: Türk resim sanatının en önemli isimlerinden olan bu çiftin yaşadıkları Kalamış’taki ev neden müze olamıyor?

Müdahale hak ihlali

Anayasa Mahkemesi (AYM), Soma’da 301 işçinin öldüğü maden faciasını Ankara’da protesto etmek isteyen gruba polisin biber gazıyla yaptığı müdahaleyi hak ihlali saydı.

Tasarruf sözde kaldı

Geçen yıl ayrıca Cumhurbaşkanı kararıyla bakanlık ve kurumlara yedek ödeneklerden yapılan aktarımlar da 3.3 milyar liraya ulaştı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter