Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Monday, 06.17.2024, 11:25 PM (GMT)

News - Haberler

Trump’ın yaptırım tehditlerinin Türkiye-ABD ticari ilişkilerini nasıl etkileyeceği merak konusu

TABA - AmCham Başkan Yardımcısı Süleyman Sanlı: Ticaretin çok farklı bir uzlaştırıcı, barıştırıcı, istihdam sağlayıcı, insanların ihtiyaçlarını gidereceği bir dili vardır. Türkiye ile ABD köklü müttefik. ABD ile girilen ılımlı ticari iklimi etkileyebilecek her türlü faktör bizi endişelendirir.

Veliler dert yandı, okul yönetimi '15 bin lira alanlar var' savunması yaptı

Ümraniye’deki Nihat Sami Banarlı Ortaokulu’nda 3 bin TL’ye özel sınıf açıldığı iddia edildi. Cumhuriyet’e konuşan veliler, devlet okulunda paralı sınıf açılmasına tepki gösterirken, bir okul yöneticisi uygulamayı, “Veliler, bizi 3 bin lira aldığımız için mi şikâyet etti? Ne var ki bunda? Her okul özel sınıf açıp para alıyor. Hatta bir okul öğrenci başına 15 bin TL alıyor’’ ifadeleriyle savundu.

2020 LGS,öğrenci sayısındaki patlama nedeniyle zor olacak ama ‘Paniğe gerek yok’

Liseye Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 2020’de sınava girecek 8. sınıf öğrencilerinin sayısında patlama olması nedeniyle sınavın zorluk derecesi yüksek olacak. Sınavla öğrenci alacak okulların kontenjanlarının artıp artmayacağı henüz belli değil. 2020’de liselerde yeni öğretim programına da geçilecek. Yani 8. sınıfı bitirecek öğrencileri zor bir sınav, zorlu bir tercih ve geçiş dönemi bekliyor.

NATO’da Türkiye tartışması

Ankara’nın Suriye’de Fırat’ın doğusuna başlattığı harekâtın ardından NATO’nun hava savunma şemsiyesi çerçevesinde Türkiye’de bulunan hava savunma sistemleri yeniden gündeme geldi.

Paris’te Türkiye alarmı

- Ay-yıldızlı takım, EURO 2020 Elemeleri'nde yarın Fransa ile yapacağı maç öncesi son çalışmasını yaptı

İBB Başkanı İmamoğlu: İstanbul’daki israf yıl sonunda açıklanacak

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’nin üst düzey yöneticilerini, CHP İstanbul milletvekilleri ve parti meclisi üyeleri ile tanıştırdı. İmamoğlu İstanbul’daki israf ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek “Detayları öğrenmeye başladığımızdan beri israf kalemlerini açıklamaya kalkışsak her gün birşeyler söyleriz. Biz bunu tercih etmedik, etmeyeceğiz de. İlk 6 aylık dönemimiz bittiğinde, Türkiye gündemine bunları açıklayacağız” dedi.

HDP heyeti Mardin'de: Havan ve roketlerin geldiği yer araştırılsın

Mardin’in sınır hattındaki Nusaybin ilçesine girişleri “güvenlik” gerekçesiyle engellenen HDP Meclis Başkanvekili Mithat Sancar ile milletvekilleri Pero Dündar ve Ebru Günay’ın da aralarında bulunduğu heyet, yaşananlara ilişkin HDP Mardin İl Örgütü binasında dün basın toplantısı düzenledi.

Şule Çet’in psikolojisini inceleyen bilirkişi heyeti, ‘intihar bulgusu yok’ dedi

Ankara'da,üniversite öğrencisi Şule Çet'in (23) ölümünden önceki psikolojik durumunu incelemekle görevlendirilen bilirkişi heyeti, raporunu tamamladı. Gazi Üniversitesi öğretim üyesi 3 psikiyatri uzmanından oluşan bilirkişi heyetinin hazırladığı raporda, 'Maktulün intihar edebileceğikonusunda dosyada bir bilgi veya gözlemin olmadığı' belirtildi. Raporda ayrıca, Çet'in elindeki bir tutam saç için de 'intihar kanıtı olarak kabul edilemeyeceği' tespitinde bulunuldu.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter