Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Saturday, 06.15.2024, 04:02 PM (GMT)

News - Haberler

Pentagon: Türkleri askeri olarak durdurmayacağız

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yapmayı planladığı operasyona ilişkin ABD Dışişleri Bakanığı'ndan açıklama geldi. Yapılan açıklamada "Türkleri askeri olarak durdurmayacağız" denildi.

İBB'den işe alımda dolandırıcılık uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İnsan Kaynakları Müdürlüğünden, İstanbul'da bazı kişi veya kişilerin, vatandaşları belediyede işe yerleştirmede aracılık yapabileceklerini iddia ederek para topladıkları yönünde bilgiler edinildiği belirtilerek, "Vatandaşlarımızın dolandırıcılık mağduru olmaması için bu tür söylemlere itibar etmemesi gerekmektedir" ifadesi kullanıldı.

Trump'a yakın Senatör'den 'önerge' çıkışı

ABD Başkanı Donald Trump’ın ilk olarak aylar önce aldığı ve bugün yeniden tekrarladığı Suriye’den temelli çıkma kararına partisinden itiraz geldi. Trump’ın Senato’daki en büyük destekçilerinden biri olan Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, kararı ‘fevri’ olarak nitelendirdi ve geri alınması için önerge sunacağını söyledi.

Fransa ve Almanya'dan Türkiye’ye çağrı

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde yapması olası bir operasyona Fransa ve Almanya’dan tepki geldi. Fransa, Türkiye'nin IŞİD koalisyonuna zarar verecek hamlelerden uzak durması çağrısında bulundu. Almanya ise Türkiye’ye Suriye’nin kuzeyine tek taraflı bir askeri harekattan kaçınma çağrısı yaparken, “Böyle bir operasyon gerilimi tırmandırır, istikrarsızlığı derinleştirir, insani bakımdan da sonuçları vahim olur” dedi.

Hillary Clinton'dan Erdoğan ve Trump için sert sözler

Hillary Clinton, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararına tepki gösterdi. Clinton paylaştığı mesajında "Başkan, sadık müttefiklerimiz ve Amerika'nın kendi çıkarlarına rağmen Türkiye ve Rusya'nın otoriter liderleriyle saf tuttu" ifadelerini kullandı.

WhatsApp yeni güncellemesini duyurdu!

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp yeni güncellemesini duyurdu. Yeni güncelleme ile WhatsApp , gönderilecek dosyaların boyut sınırını arttırdı.

Fenerbahçe'ye yeni sponsor

Fenerbahçe Kulübü ile Fluo arasında Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol ve Fenerbahçe HDI Erkek Voleybol takımları için sponsorluk anlaşması imzalandı.

Hadzic kadroda

TFF 1'inci Lig'de Giresunspor'a deplasmanda 1-0 yenilerek liderlik koltuğundan inen Akhisarspor'da, sezonun ilk 3 haftasında görev yaptıktan sonra sakatlanan Hadzic iyileşti.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter