Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Tuesday, 06.18.2024, 04:14 AM (GMT)

News - Haberler

Kendiniçürüten 19 Mayıs kitabı

Bardakçı’nın “Bir Devlet Operasyonu: 19 Mayıs” adlı kitabı, Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla ilgili yeni bir iddia ortaya atıyor. Ancak, kitaptaki belgeler tam tersini söylüyor

Konservatuvarda tarihte yolculuk

3. Napolyon-İkinci İmparatorluk sitilindeki mimarisiyle Paris’ten getirilmiş heybetli bir binayı andıran ve olağanüstü akustiği ile Brüksel’in en güzel konser salonlarından biri olarak dikkat çeken Kraliyet Konservatuvarı’nın 597 kişilik konser salonundayız. Konser verecek grubun adındanolsa gerek özellikle kapıya yakın oturuyoruz eşimle. Bir iki parça dinler, beğenmezsek sessizce ayrılırız planıyla geldik çünkü.

Develeri görmeyeli çok olmuştu...

Hemen girişte sizi pembe flamingolar karşılıyor. Sakin sakin, çoğu tek bacağının üstünde öyle durmuşlar gelene geçene bakıyorlar. Az ötede bir insan kalabalığı. Büyük bir havuz. İçinde foklar yüzüyor. Hızlı hızlı, heyecanlı. Yemek saati yaklaşmış olacak! Gerçekten de birkaçdakika sonra elinde içi balık dolu kova bir adam geliyor. Bakıcılarını gören fokların heyecanı artıyor. Adam onları isimleriyle çağırıyor. İsmini duyan hızla geliyor, sudan fırlıyor, bakıcının elindeki balığı kaptığı gibi yine buz gibi sulara dalıyor. Ve sıra diğerlerinde. Bu oyun bir süre böyle devam ediyor. Biz yolumuza devam ediyoruz.

Mutluluğun fiyatı ne?

“Parayla mutluluğu satın alabilir misiniz?” Pazar keyfinizi kaçırmak istemem ama bu soru Dubai’de peşimi bırakmıyor. Çevremdeki insanları hayretle izliyorum. Para harcamanın sınırlarını zorlamaktan zevk alıyorlar ve bunu herkesin gözü önünde yapıyorlar. Tamam, burası lüksün, zenginlik ve ihtişamın başkenti. Hepsi iyi kazanıyor. Günlük hayatlarında dert edecek sorunları yok. Dışarıdan bakıldığında stresli olmadıkları da belli oluyor... Ama lüks tüketimin de bir sınırı yok mu?

Kraldan,çok kral hareket

İsveç Kralı’nın beş torunuyla, Veliaht Prenses dışındaki iki çocuğunu saray bütçesinin dışına çıkarması bütün dünyada hayranlıkla karşılandı. Genel kanıya göre Kral, halkın ödediği vergilerden oluşturulan saray bütçesini, hanedan için har vurup harman savurmayacağını göstererek çok kral bir karar aldı. Doğrudur. İsveç Kralı akılcı bir çıkışla, saygınlıkları bir hayli yıpranmış politikacıların karşısında halkın gözünde olumlu bir puan kazandı. Olumlu puan kazanması tabii ki politikacıların rakibi olduğu anlamına gelmiyor. Sadece, modern çağda, eskide kalmış bir modelin, sembolik de olsa biraz daha yaşayacağı anlamına geliyor.

UEFA, millilerin asker selamını incelemeye aldı

UEFAİletişim Direktörü Philip Townsend, Türkiye A Milli Takımı futbolcularının Arnavutluk maçında attıkları gol sonrası yaptıkları asker selamı için inceleme başlatacaklarını söyledi.

Her yerde Fenerbahçe

Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi'nin ilk haftasında Fenerbahçe Opet, Türk Hava Yolları'nı 3-2 yendi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter