Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Saturday, 06.15.2024, 11:10 AM (GMT)

News - Haberler

‘Dilek Feneri’ uçurmak davalık oldu

Tutuklu bulunanÇağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın da aralarında yer aldığı açlık grevindeki 5 avukatla dayanışmak amacıyla Beşiktaş’da dilek feneri uçuran aralarında ÇHD İstanbul Şubesi Başkanı Gökmen Yeşil’in de olduğu 7 avukat hakkında ifadeleri dahi alınmadan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

‘Ciğerlerimiz satılmasın’

Kaz Dağları’nda siyanürlü altın madenciliği faaliyetlerini sürdüren Alamos Gold’un Türkiye’deki uzantısı olan Doğu Biga Madenciliğin, 13 Ekim’de dolacak olan ruhsatının iptal edilmesi için çevreciler, Kaz Dağları Dayanışması öncülüğünde Kadıköy Yoğurtçu Parkı’ndabir araya geldi.

Göçmen sorununa “kalıcı çözüm” bulunsun

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet.com.trMaltepe Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve 9 ülke ile Türkiye’den akademisyen, belediye başkanları, siyasetçi ve uzmanların katıldığı 3. Uluslararası Diyalog Konferansı sona erdi. Konferansın 7 maddelik sonuç bildirgesinde, göçmen sorunun kabul edilerek çözümler üretilmesi, mültecileri sorunlu bireyler olarak gören anlayıştan vazgeçilmesi, yoksulluğun süratle giderilmesi, yerel yönetimlerde göçmen sorunlarına çözüm üretecek birimlerin kurulması ve göçmenlerin barınma ihtiyaçlarının giderilmesi yer aldı.

Ev ilanlarında 'deprem' değişikliği

İstanbul’da geçtiğimiz hafta 5.8 şiddetinde yaşanan depremin ardından özellikle eski evlerde yaşayanlar yeni ev arayışına girdi. Emlak sektörü hareketlendi, son günlerde 'depreme dayanıklı ev', 'yeni bina', 'deprem yönetmeliğine uygun ev' gibi ilanlar öne çıktı. Fakat bu durum özellikle kiralık ev fiyatlarını uçurdu. Deprem korkusuyla ev arayan vatandaşlar, fiyatların yüksek olmasından şikâyet etti.

Çamurda motokros

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde, Safranbolu Müzekent Motosiklet Kulübü tarafından düzenlenen 6. Müzekent Doğa ve Motosiklet Kampı kapsamında gerçekleştirilen motokros yarışmasında sürücüler zor anlar yaşarken, yarışlar büyük beğeni topladı.

Öğretmenlerin sorunları artıyor: Atanamayan öğretmenler kanayan yara

EĞİT-DER Genel Başkanı Mustafa Demir, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nde eğitimcilerin sorunlarına ilişkin "Öğretmenlik mesleği, yıllardır izlenen politikalar nedeniyle dikkat çekecek ölçüde ve hızla yozlaştırılmıştır. Bunun için ülkemizde eğitim politikalarına yön verenler öğretmenlik mesleğinde ve eğitim alanında yaşanan sorunların, sürekli artarak çözümsüzlük noktasına yaklaşmasının tek sorumlularıdır" dedi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter