Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Monday, 06.03.2024, 12:47 PM (GMT)

News - Haberler

Piyasalarda son durum

Güne yüzde 0.14 artışla 103 bin 519 puanda başlayan Borsa İstanbul Endeksi (BİST100), en düşük 101 bin 970 puanı ve en yüksek 103 bin 553 puanı gördükten sonra, kapanışa doğru yüzde 0.67 düşüşle 102 bin 686 puanda.

İtalya'dan uluslararası topluma 'Libya' tepkisi

İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini yaptığı açıklamada "İsyancı güçlerin, sivil hedeflere saldırması ve uluslararası kuruluşların çoğunun bu saldırganlığa karşı sessiz kalışı kabul edilemez" dedi.

Rusya'da 60'tan fazla kişi tutuklandı

Moskovaşehir meclisi seçimlerine, bağımsız adayların kaydının iptali nedeniyle hafta sonu yapılan izinsiz gösteriye katıldıkları gerekçesiyle 60'tan fazla kişi tutuklandı

Aktivist için fotoğraf paylaşan hapisle yargılanacak

Tahran Devrim Mahkemesi Başkanı Musa Gazenferabadi, Amerika'da yaşayan İranlı kadın gazeteci ve aktivist Mesih Alinejad'ın (43), ülkesindeki kısıtlayıcı uygulamalara tepki amacıyla başlattığı kampanyalara türbansız fotoğraf veya video paylaşarak destek verecek kadınların 1 ila 10 yıl arasında hapislecezalandırılacağı uyarısında bulundu.

Hedefteki Anayasa Mahkemesi'nden açıklama geldi

Anayasa Mahkemesi'nden barış imzacıları için verdiği hak ihlali kararının ardından açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Karar, Anayasa Mahkemesi'nin bildiride yer alan düşünceleri paylaştığı ve desteklediği anlamına gelmez" ifadeleri yer aldı.

İngiltere'de "Türk arıyı yakalayın" alarmı

İngiltere, İngiliz bir ailenin Türkiye'de tatil yaptıktan sonra farkında olmadan yanlarında götürdüğü arıyı konuşuyor. Uçakla Bristol'e taşınan "Türk arısı"nın bölgedeki arı türlerine tehdit oluşturduğu gerekçesiyle yakalanıp öldürülmesi planlanıyor.

Bakanlığın dağıttığı hayvanlarda veba şüphesi, o il karantinaya alındı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türk hayvancılığını geliştirmek üzere yürüttüğü Genç Çiftçi Projesi kapsamında vatandaşlara koyun dağıtmıştı Çanakkale'de, Konya’dan geldikleri belirlenen bazı koyunların ani ölümleri nedeniyle veba paniği yaşandı. Yetkililer tedbir olarakköylerdeki hayvanlara veba aşısına başladı. Bu gelişmeler üzerine yetkililerden alınan bilgilere göre Kurban Bayramı öncesi Çanakkale'nin karantinaya alındığı, hayvanların nakil ve satışlarının engellendiği öğrenildi.

Özdemir İnce - Merkez sağ ve İYİ Parti (1)

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet.com.trMerkez sağ ve İYİ Parti (1) -2 Temmuz 2019 tarihli Cumhuriyet gazetesinde,Selda Güneysuimzalı çok önemli bir haber yayımlandı:“İYİ Parti’de rota 2023. Gelecek genelseçime Akşener etraf...

Özgen Acar - Sahte içkiden ölenlerin katili kim? (1)

Sahte içkidenölenlerin katili kim? (1) -17. Osmanlı padişahı ve 96.“İslam halifesi”IV. Murad(1623-1640 tahtta oturduğu yıllar)“içki”içerdi... Üstelik “halife”idi!Ancak halkın“alkol, sigara ve kahve kullanmasını”

Erol Manisalı - Moskova’ya doğru, dört ‘eksen kayması’!

Moskova’ya doğru,dört ‘eksen kayması’! -19 Mayıs 1919 ile başlayan Kurtuluş Savaşı ve arkasından Cumhuriyet Türkiyesi’nin kuruluşu kaçınılmaz olarakAtatürk’ün Moskova (ve Sovyetler Birliği) ile yoğun işbirliğini gerektiriyordu. Avrupa emperyalizminin boy...




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter