Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Monday, 06.03.2024, 12:42 PM (GMT)

News - Haberler

'Yunanistan Başbakanına sesleniyorum: Türk ulusu arkamızdadır'

KKTC Başbakanı Ersin Tatar yaptığı açıklamada "45 yılın sonunda bakıyoruz ki KKTC, Türkiye'nin güvenliği için de fevkalade önemli bir devlet olarak ortaya çıkmıştır. Tarih bunu asla silemez. Onun için buradan Kıbrıs'a gelip mesaj veren Yunanistan'ın Başbakanına sesleniyorum. Türkulusu arkamızdadır. İstediğiniz kadar konuşun" dedi.

Amerikalı seçmenlerin yarısı Trump'ı "ırkçı" buluyor

ABD'de yapılan güncel bir araştırmaya göre, seçmenlerin yarısı, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamalarını "ırkçı" olarak niteledi. Buna mukabil, araştırmaya katılanların yüzde 60'ı Trump'ın "azledilmesine" ilişkin herhangi bir adımı onaylamadıklarını belirtti

Mardin Belediyesi'nden taciz iddialarına yanıt

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nden taciz iddialarına ilişkin yapılan açıklamada, "Olay kesinlikle gerçek dışı ve komplodur. Bu durumu Cumhuriyet Savcılığı da yapacağı incelemede görecektir"

ABD'den Mısır, Güney Kore ve Kanada'ya 1,5 milyar dolarlık silah satışı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Mısır, Güney Kore ve Kanada'ya toplam 1,5 milyar dolarlık silah satışına onay verdi. Buna göre Mısır, 554 milyon dolar karşılığında bazı savaş gemileri için teknik destek ve iki hızlı devriye botu alacak. Güney Kore, 950 milyon dolar karşılığında insansız hava araçları için lojistik destek, uçuş eğitimi ve iletişim ekipmanı alacak.

Sosyal medyaüzerinden böyle dolandırdılar

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet.com.trMuğla’nın Fethiye ilçesi ve farklı illerdeki 100’ün üzerinde kişilere sosyal medyaya koyduğu köpekleri satma bahanesiyle 800 ila 2 bin lira arasında dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 3 zanlıdan biri tutuklandı.

Gezi'de palayla saldırmıştı: Polis şimdi peşinde

Gezi direnişi sırasında eylemcilere palayla saldıran ve "Palalı Sabri" olarak bilinen Sabri Çelebi, kuzeni Ziver Çelebi'nin (33) vurulması olayında azmettirici olduğu iddiasıyla aranıyor. Olayda gözaltına alınan 4 kişi tutuklanırken, polisin Palalı Sabri'yi arama çalışmaları devam ediyor.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter