Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Friday, 05.17.2024, 08:25 PM (GMT)

News - Haberler

HSK’den sürgün kararnamesi

HSK, hâkimlere coğrafi teminat getirileceği belirtilen yargı reformu belgesinden bir gün sonra açıkladığı kararnameyle, muhalif hâkimler ile Soylu’nun korumasına dava açan savcıyı sürdü.

ÇMO: Gaziemir’de 100 bin ton radyoaktif atık ve tehlike var

Çevre Mühendisleri Odası, 5 Haziran Dünya Çevre Günün öncesinde hazırladığı “2019 Dünya Çevre Günü Türkiye Raporu”nu açıkladı. Raporda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, çöpten nükleere ve radyoaktif atıklara kadar büyük çevresel sorunların ortaya konmasınakarşın Sıfır Atık Dairesi’ni mayıs ayında kapattığına dikkat çekildi.

UNESCO korumasındaki Macahel’de 5 katlı bina

Valiliğin izniyle yapılan ve lojman olarak kullanılacağı belirtilen 5 katlı bina, koruma altındaki yeşil alanda göze çarpıyor. Yurttaşlar, “Doğayı devlete karşı, devlete rağmen korumaya çalışmak çok zor” diyor.

''TÜGVA'nın terliklerini, Ensar Vakfı'nın çilingirini belediye ödemiş''

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, önceki belediye başkanının göre yaptığı dönemde hükümete yakınlığıyla bilinen TÜGVA ve Ensar Vakfı’na aktarılan paraları eleştirdi. Hürriyet, ''250 milyon lira borcumuz var: TÜGVA'nın terliklerini, Ensar Vakfı'nın çilingirini belediye ödemiş'' dedi.

Anadolu’da yakılan çoban ateşi

Ödemiş’te yayımlanan Tmolos Edebiyat’ın genel yayın yönetmeni Ömer Akşahan hedef kitlelerinin dünya insanları olduğunu söylüyor. Resme özel bir ilgisi olan Akşahan’ın bir misyonu da kadına şiddet konusunda mesaj vermek

Çekmece de çekmeceymiş ha!

Bozlu Art Project’in Mongeri Binası’ndaki ‘Dostun Çekmecesinden (Mengü Ertel Koleksiyonu)’ başlıklı Cihat Burak sergisi yaz boyunca sanatseverleri bekliyor.

Karargâh girişi ağıl oldu

Atatürk’ün Sakarya Meydan Muharebe-si’nde karargâh olarak kullandığı Polatlı’daki köy evinin, bakımsızlıktan içinde olduğu, karargâhın girişinin de ‘ağıl’ olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Candan Karakuş “Milli Mücadele’ye ev sahipliği yapmış ‘hafıza mekanlarına’ yönelik bu vurdumduymazlığı ve değerlerimizi yok etme anlayışını tarih önünde mahkûm edeceğiz” dedi.

Üniversite öğrencisi Elif Demirel annesiyle birlikte direndi

Gezi Direnişi başladığı günlerde Elif Demirel İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde 1. sınıf öğrencisiydi. Final haftasıydı. Gezi’de bir şeyler olduğunu duydu. Arkadaşlarıyla beraber Gezi Parkı’na gitti. O günden sonra hergün Gezi Direnişi’ndeydi. Direnişe kendisiyle beraber annesi Sevim Demirel’de katıldı. İki kuşak, iki kadın direniş alanındaydı...

İstanbul Tabip Odası sordu: '34 hamile çocuk' vakasında 'suçlu' kim?

'34 hamileçocuk' skandalıyla ilgili iddanamede 18 hekim için hapis cezaları talep edilirken, konuyla ilgili bir açıklama yapan İTO, çocuk istismarı olaylarında gerek devlet politikalarının gerekse hukuki yaklaşımların caydırıcı olmanın aksine özendirici olduğuna vurgu yapıldı. İTO, kamuoyunun dikkatini konuya çekmek için 4 soru yöneltti.

Yunanistan’da aşırı sağdan AP’ye üç vekil

İkinci tur yerel ve erken genel seçimlere hazırlanan Yunanistan’da, parlamentoya gireceği tahmin edilen aşırı sağcı partilere bir yenisi daha eklendi. Avrupa Parlamentosu seçimlerinin geçen hafta gerçekleştirildiği ülkede, Yunan Çözümü Partisi, yüzde 4.18 oranında oyla bir sandalye kazanmayı başardı.

Akıllara zarar 'kısıtlı seçmen' operasyonu!

İstanbul'da savcılık YSK'dan gelen yazı üzerine eşinden boşandıktan sonra hastanede psikiyatrik muayene olan 28 yaşındaki C.Ç isimli kadına vesayet davası açtı. Oy kullanıp kullanması mahkemenin elinde olan C.Ç.’nin avukatı Turgut Kazan, yurttaşlara ait sağlık bilgilerinin siyasal amaçlı kullanıldığını söyledi.

Milli Savunma Bakanı Akar'dan 'İdlib' açıklaması: Ruslarla görüşmelerimiz sürüyor

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet.com.trMilli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İdlib'de ateşkes ve istikrarın sağlanması için büyük bir mücadele verdiklerini söyleyerek, "Genelkurmay Başkanımız, Rusya Genelkurmay Başkanı ile görüştü. Karşılıklı olarak sorumluluklarımızın ne olduğunu, istikrarın ve ateşkesin sağlanması için ne yapmamız gerektiğini bir kez daha görüştüler, konuştular. Dolayısıyla biz oradaki sorumluluklarımız neyse onu yapıyoruz'' ifadelerini kullandı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter