Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Friday, 05.31.2024, 11:38 PM (GMT)

News - Haberler

Özdemir İnce - Bu kadar demokrasi yeter!

Bu kadardemokrasi yeter! -Mevcut anayasayı ve yasaları uygulamayan, demokrasi sabıkalısı bir yönetimin iyileştirme bahanesiyle bir “Yargı ReformuStrateji Belgesi” açıklaması aklı başında insanları inandıramaz. Mutlaka bir tuzak vardır işin...

Canımız bir yiyeceği çekiyorsa bu ne anlama gelir?

Acıktığımızda karnımızı doyurma güdüsünü giderdiğimiz için ne yediğimiz pek önemli değil. Ama canımız özellikle bir yiyecek çekiyorsa bu arzu onu yiyinceye dek bir takıntıya dönüşüyor.

Şeker tadında bir bayram olsun

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet.com.trCumhuriyet ailesi olarak yardımlaşmanın ve dayanışmanın, huzurun, sevincin, barışın ve kardeşliğin günü olan bayramınızı kutlar, şeker tadında bir bayram geçirmenizi dileriz.

Ekremİmamoğlu'na doğum günü sürprizi

Ekremİmamoğlu Beylikdüzü'nde ailesi ve yakın dostlarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi ve yemek sonrasında açıklamalarda bulundu. İmamoğlu'nun yarın doğum günü olması sebebiyle aile fertleri iftar sonrası doğum günü pastası getirerek erken doğum günü kutlaması yaptı. İmamoğlu'nun, annesi Hava İmamoğlu'na 'Anne ben kaç yaşına girdim?' diyerek sorması aile arasında da kısa bir gülüşmeye sebep oldu.

Yankı yaratacak haber dosyaları

Beykoz ormanları ve sit alanları belediye tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın iş insanına nasıl peşkeş çekildi? Miyase İlknur'un kaleminden 'Hanedan ve yakınlarının akçeli işleri.' Bugün gazeteniz Cumhuriyet'te..

Küresel ısınma bakteri ve virüslerin yapısını farklılaştırıyor

İklim değişikliği ve hava kirliliği sağlık üzerinde olumsuz etkilere neden oluyor. Dünyada her yıl 7 milyon insan hava kirliliğine bağlı nedenlerle erken yaşta hayatını kaybediyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) hava kirliliğini “görünmez katil” olarak tanımladığını hatırlatan Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) Başkanı Prof. Dr. Arzu Mirici, “Türkiye’de 81 ilimizin ortalama hava kirliliği DSÖ’nün belirlediği değerlere göre kabul edilebilir sınırların üstünde. Bu nedenle, endüstrileşme, sanayileşme ve doğal yaşamınbilinçsiz tahribinin yarattığı hava kirliliğine ve iklim değişikliğine karşı tüm sivil ve resmi kuruluşlar işbirliği yapmalı ve ortak hareket etmeliyiz” dedi.

AskerinÖyküsü dans eşliğinde seslendirildi

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) İstanbul Devlet Konservatuvarı Bale, Çağdaş Bale, Opera ve Müzik Anasanat dalları öğrencileri sene sonu gösterilerini 30 ve 31 Mayıs akşamları Süreyya Operası’nda sergiledi.

Ressam Zehra Aral’ın sergisi ‘Var Olmak İçin’ Tophanei Âmire’de

İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü Bedri Rahmi Atölyesi’nden 1968 yılında mezun olan ressam Zehra Aral’ın retrospektif sergisi, “Var Olmak İçin” 9 Haziran’a dek Tophanei Âmire Kültür Sanat Merkezi’nde... Aral yapıtlarında, haksızlığa kayıtsız kalamayan ve çizdiği her resimde bunları anlatmayı dert edinmiş bin sanatçı...

Kırıkkanat’a sahte polis gitti

Gazetemiz yazarı Mine Kırıkkanat’ın evinin, yurtdışında olduğu sırada polis kılığına girmiş iki kişi tarafından arandığı ortaya çıktı.

Memur ve emekli alacaklı

Enflasyon 3.2 milyon memur ile 1.9 milyon memur emeklisinin maaş zamlarını yuttu. Enflasyon farkını ise temmuzda alabilecekler.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter