Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Thursday, 06.06.2024, 04:24 AM (GMT)

News - Haberler

Paketli gıdalar mutfaktan atıldı

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet GazetesiTürkiye’de yeme içme alışkanlıkları değişti. Her 10 kişiden 9’u hazır paketli gıda yerine mutfağına doğal ve organik ürünleri sokuyor.

Aileler de cezalandırılıyor

HDP’li tutuklu belediye başkanları ve yöneticilerin, özellikle ailelerinin ikametlerinden uzak cezaevlerine gönderilmesi yeni mağduriyetlere neden olduğu gerekçesiyle tepki çekti.

Hayal et, dans et ve yaÅŸa

Popüler kültür tarihinin efsane müzikali Fame, 1980 kuşağının hayranlıkla izlenen ve merakla beklenenleri arasındaydı.

Süte, peynire zam

Artan maliyetlerüreticiyi süt hayvanlarını kesime göndermeye, süt üretimini düşüşe, sanayiciyi ise fiyat artışlarına sürüklüyor. Tüketicilere ise sürekli değişen fiyat etiketleriyle boğuşmak kalıyor.

Laiklik ilkesi ihlal edildi mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘İslam bize göre değil, biz İslama göre hareket edeceğiz. Dinimizin hükümlerini yerleştireceğiz’ sözleri tartışma yarattı.

Fransa’da öfke dinmiyor

Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un tartışmalı emeklilik reformuna yönelik geçen perşembe günü başlayan protestolar dün de devam etti.

Gezi’deki gaz kapsülü 7 yıl sonra soruşturulacak

Anayasa Mahkemesi (AYM), Gezi Parkı eylemleri sırasında üniversite öğrencisinin polis tarafından göz yaşartıcı gaz tüfeğinden atılan kapsül ile başından yaralanması olayını, “insan haysiyeti ile bağdaşmayan muamele” olarak nitelendirerek, hak ihlali kararı verdi.

Saray’a lüks ‘gemicik’

Cumhurbaşkanlığı, Ankara’daki “Beştepe’deki Saray”, Okluk Koyu’ndaki “Yazlık Saray” ve Katar şeyhi tarafından hibe edilen “Uçan Saray”ın ardından şimdi de “Yüzen Saray”a sahip oldu. Cumhurbaşkanlığı’nın daha önce protokol gemisi olarak inşa edilen ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan Yakamoz Yatı’nı restore ettirerek, kendi himayesi aldığı ortaya çıktı.

Kamp alanı yapılacak

Yeni kararla“nitelikli doğal koruma alanlarındaki” yapılara ömrünü tamamlayana kadar kullanma izni verildi. Buralarda ayrıca bungalovlar dahil kamp alanları da kurulabilecek.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter