Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Friday, 06.14.2024, 07:50 AM (GMT)

News - Haberler

Dışişleri'nden 'Suriye' açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Suriye’den kaynaklanan her türlü terör tehdidine karşı milli güvenliğimizin gerektirdiği tedbirleri almak, uluslararası hukuka dayanan en temel hakkımızdır... Gelinen aşamada, ABD askeri makamlarının vaatleri yerine getirilmemiştir.Süreç içinde ABD güvenlik bürokrasisi, Fırat’ın doğusunu işgali altında tutan PYD/YPG terör örgütüyle angajmanına son vermek bir yana, bunu artırmış ve ülkemizle mevcut Müttefik ilişkisine aykırı bir yaklaşım sergilemiştir" açıklamasında bulundu.

Bataklıkta tek başına

Beyaz Saray, ABD kuvvetlerininçekilme sürecinin başlayacağını, ancak operasyona destek vermeyeceğini açıkladı. ABD’nin, “IŞİD’li tutuklulardan Türkiye’nin sorumlu olacağı” şartı dikkat çekti.

Harekete geçmek için 8 neden

Prof. Dr. MetinÇakmakçı: Meme kanseri, erken tanı ile tedavisi kolay bir hastalık. Bunun için düzenli olarak meme muayenesi yapılmalı, 40 yaşından sonra yılda bir kez mamografi çekilmeli

MetOpera perdesi Turandot ile açılıyor

Klasik müzik ve sanat organizasyonu New York Metropolitan Opera’nın programından seçilmiş 10 eser, canlı performanslar ile İstanbullu sanatseverlerle buluşuyor.

Karagöz ve Burçak’a ‘tez’ ödülü

“2019 Nafi Atuf Kansu Eğitbilim Araştırmaları Ödülü”nü kazananlar belli oldu. Ödülü bu yıl tez dalında Dr. Melda Karagöz ve Dr. Firdevs Burçak paylaşırken, makale dalında Prof. Dr. Behiye Akçay ile Merve Arık’ın ortak yazımlı makalesi, kitap dalında ise Doç. Dr. FehimeNihal Kuyumcu kazandı.

Babylon’da bu hafta

“Şimdi. Burada. Beraber” diyerek sezona kapılarını açan Babylon’da bu hafta, Türkiye rock müzik sahnesinin güçlü isimlerinden Redd, Türkçe pop şarkılar eşiliğinde 90’lı yıllara geri döneceğiniz Hey Gidi Günler partisi ve Filistin’in asi sesleri olarak anılan PalestineUnderground var.

Coşkun Aral, Ara Güler’i anlatacak

Akbank Sanat, 15 Ekim’de İFSAK’ın işbirliğiyle, yönetmenliğini Coşkun Aral’ın üstlendiği “Bu Dünya Böyle Dünya” isimli Ara Güler’in belgesel filmine ev sahipliği yapıyor.

İki insan bir uçurum...

Sırp oyun yazarı Duşan Kovaçeviç, Yugoslavya’daki büyük dönüşümden önceki ve sonraki toplumsal-politik yaşamı, bir entelektüelin yaşamöyküsü içinde, kara komedi türünde ve ironik bir üslupla anlatıyor.

Somalı madencinin yolunu açın

Manisa Soma’da 5 yıldır hakkını alamayan maden işçilerinin, Bağımsız Maden-İş Sendikası öncülüğünde başlattığı Ankara yürüyüşü, Manisa Valiliği tarafından engelleniyor. Kırkağaç ilçesinde eylem yapan madenciler, haklarını alana kadar geri dönmeyeceklerini söylüyor. Eylemlerinin üçüncü gününde işçileri, CHP Manisa milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Bekir Başevirgen ziyaret etti.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter