Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Saturday, 06.15.2024, 12:51 PM (GMT)

News - Haberler

Emekli Albayİbrahim A.: Rütbemi Gülen taktı

FETÖ’nün TSK’deki yapılanmasına yönelik soruşturmada gözaltına alınan emekli Albay İbrahim A., itirafçı oldu. İbrahim A, rütbesini Gülen’in taktığını anlattı.

15 Temmuz darbe girişiminde Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde vurulan gazi Eryılmaz: Örgütün gövdesi ayakta

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğü binasının örgüt tarafından ele geçirilmesini önleyenler arasında önemli rol oynayan ve burada tanktan açılan ateş sonucu gazi olan eski Emniyet Müdürü Fatih Eryılmaz, görevden alınan FETÖ’cülerin yerine yine aynı düşünceden insanların getirildiğini söyledi. FETÖ’yü “kertenkeleye” benzeten Fatih Eryılmaz, “FETÖ kuyruğunu bırakıp kendisi yok olan bir kertenkele gibi davranıyor. Devlet, kuyruğu ile uğraşırken gövdesi yaşamaya devam ediyor. Bu nedenle verilen mücadeleyi yeterli bulmuyorum” dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na göre, TSK’deki FETÖ’cüler örgütsel faaliyet için hazır bekletiliyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçen haftalarda FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik yapılan ve 74 muvazzaf astsubayın gözaltına alındığı soruşturma kapsamında, tutuklama isteminin yazıldığı sevk kararında dikkat çeken değerlendirmelerde bulunuldu. Cumhuriyet savcısı sevk yazısında, örgütün darbe girişiminde nispeten çok az üyesinin kullandığı, ByLock, Bank Asya hesapları bulunmayan diğer örgüt mensuplarının ikinci bir darbe girişiminde ya da örgütsel bir faaliyette kullanılmak üzere hazır olarak bekletildikleri aktarıldı.

Resmi kimliği olmayan çocuklar tehlike içinde

Küçük yaşta zorla evlendirilen, şiddet gören, savaşa zorlanan, çalıştırılan, iyi beslenemeyen, kaliteli eğitim alamayan hatta hiç okula yollanmayan, sağlık hizmetlerinden yararlanamayan, resmi bir kimliği bile olmayan çocuklar için daha etkili önlemleri hızla almanın zamanı çoktan geldi.

TED Genel Müdürü Sevinç Atabay: Misyonumuz Cumhuriyet

Türk Eğitim Derneği (TED) ve TED Ankara Koleji Genel Müdürü Sevinç Atabay, hedeflerini “Öğrencilerimizin bu ülkeyi, bu toprağı, bu bayrağı seven, Cumhuriyetine bağlı öğrenciler olmasını istiyoruz” diyerek açıkladı. “Okullarımızın, bağlılıkları düşük olan gençlere bu değerleri kazandıracak bir misyonu olması lazım” diyen Atabay, “Bu nedenle biz kendimizi bir okul değil, bir ekol olarak görüyoruz. Biz bir misyon okuluyuz, Cumhuriyet misyonunun okulu. Bu okul Türkiye’nin meşalesi” ifadelerini kullandı.

CHP’li Tanal TBMM gündemine taşıdı: FETÖ lideri Gülen için SGK ne kadar ödedi?

CHPİstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yaparken 1 Şubat 1990 yılında emekli olan terör örgütü FETÖ lideri Fethullah Gülen’in ABD’de gördüğü tedavileri, geçirdiği ameliyatları ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) kendisi için ödediği miktarı TBMM gündemine taşıdı.

Erdoğan, Trump ile görüştü; gelecek ay Washington’a gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştü. Fırat'ın doğusunda kurulması planlanan güvenli bölgenin ele alındığı görüşmede Erdoğan ve Trump, önümüzdeki ay Washington'da bir görüşme yapmayı kararlaştırdı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter