Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Saturday, 06.08.2024, 06:27 AM (GMT)

News - Haberler

Tuncelili Robinson Crusoe: Adada tek başına yaşıyor

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet.com.tr80 yaşındaki Ziya Abay, trafik kazasında eşini kaybettikten sonra döndüğü memleketinde Keban Baraj Gölü Havzası'nda keşfettiği adaya 14 yıl önce kulübe yaparak yerleşip, 3 bin 500 fidan dikerek doğa harikasına çevirdi. 14 yıl önce otların bulunduğu adada hem sebze hem de meyve yetiştiren Abay'ın tek başına yaşamı da akıllara "Robinson Crusoe" hikayesini getirdi.

Ä°zmir'de korkutan deprem

İzmir'de Richter ölçeğine göre 3.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, İzmir ve merkez ilçelerinde hissedildi.

Kırıkkale'de kaybolan zabıt katibi 4 gündür aranıyor

KIRIKKALE Adliyesi'nde zabıt katibi olarak çalışan Ömer Doğan (44), 4 gün önce adliyeden çıktıktan sonra ortadan kayboldu. Dikmen köyüne gittiği belirlenen Doğan'ın 2 yeğeninin de 5 yıl önce aynı bölgede kaybolduğu ve daha sonra cesetlerinin bulunduğu öğrenildi. Doğan'ın kaybolmasıyla ilgili yeğeni H.D. gözaltına alındı.

Jennifer Lopez konserine 2 gün kala biletler tükendi

ABD'lişarkıcı Jennifer Lopez'in Antalya'da 2 gün sonra vereceği konserin tüm biletleri, tükendi. Dünyaca ünlü şarkıcıyı ayakta dinlemek isteyenler 7 bin lira, locadan izlemek isteyenler ise 50 bin euro (yaklaşık 300 bin lira) ödedi.

Erdoğan'dan Fırat'ın doğusuna operasyon mesajı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Şehir Hastanesi ve İstanbul- İzmir Otoyolu ortak açılış töreninde konuştu. Erdoğan burada yaptığı konuşmada Fırat'ın doğusuna operasyon başlatılacağını belirterek, "Bunu Rusya ve Amerika ile de paylaştık. Bizim taciz atışlarına sessiz kalmamız mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

10 bin atık plastik şişe kapağından elbise yaptı

Amasya’nın Merzifon ilçesinde yaşayan Elif Kılıç, Sıfır Atık Projesi kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla 10 bin atık plastik şişe kapağından ilginç bir kıyafet hazırlayarak projeye katkıda bulundu.

Veysel Ulusoy - Bizimki hangi kriz?

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet.com.trBizimki hangi kriz? -Dağınıklık, kriz ve kaoslar ekonomistlerinençok yanıldığı fakatekonomi biliminin de toplumaençok faydasının dokunduğu dönemikapsar.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter